Španović i Štefanek: Nije tačno da država ne ulaže u sport

Atletičarka Ivana Španović i rvač Davor Štefanek danas u odvojeno reagovali na izjavu vaterpoliste Andrije Prlainovića da medalje osvojene na Olimpijskim igrama u Riju nisu rezultat ulaganja države u sport.

Osvajačica bronzane olimpijske medalje u Rio de Žaneiru atletičarka Ivana Španović rekla je danas da je zadovoljna podrškom države i da se nada da će se nastaviti sa ulaganem i popularizacijom atletike u Srbiji.

"Izuzetno sam zadovoljna podrškom države mom sportu i naravno realizaciji mog programa. Nama je omogućeno da se sa zadovoljstvom bavimo onim što volimo. Nadam se da će se nastaviti sa ulaganjem i popularizacijom atletike u Srbiji", rekla je Španovićeva, saopštio je Atletski savez Srbije.

Ivana Španović je na Igrama u Riju osvojila bronzanu medalju u skoku u dalj.

Vaterpolista Srbije Andrija Prlainović rekao je noćas posle osvajanja zlatne medalje u Riju, da "osam, devet osvojenih medalja u Riju nisu proizvod sistemskog ulaganja". On je to rekao misleći na tešku situaciju u kojoj se nalaze srpski vaterpolo klubovi, koji su pred gašenjem.

Osvajač zlatne medalje u Riju rvač Davor Štefanek rekao je da se ne slaže sa Prlainovićem i da država pomaže sportistima. On je naveo da je rvanje "mali sport" koji nema mnogo sponzora i da svu pomoć dobija od države.

"Uz sve čestitke vaterpolistima za osvojeno zlato, ne razumem izjavu Prlainovića koju je dao nakon utakmice. Pod uslovom da je tačno preneta od strane novinara! Naime, nije tačno da u našoj zemlji nema sistemskog finansiranja sporta. Rezultat koji sam ja napravio i koje prave moje kolege iz reprezentacije je uz izuzetnu pomoć i podršku naše države preko resornog Ministarstva za sport i omladinu kao i Olimpijskog komiteta. Više od 200 dana priprema godišnje uz sve stipendije i drugo sto nam pripada kao vrhunskim sportistima, obezbeđeno je od strane naše države. Mi smo mali sport i nemamo sponzora i sve što nam omogući nas Savez je od novca koje daje država. Mislim da smo unazad par godina ravnopravni sa našim protivnicima iz Evrope i sveta bas zbog podrške nase države. Uz izvinjenje Prlainoviću, ovo naša javnost mora da zna", naveo je Štefanek na Facebooku.

Srbija je osvojila osam medalja u Rio de Žaneiru, dve zlatne, tri srebrne i dve bronzane, a posle večerašnjeg finala protiv SAD znaće se koju medalju će osvojiti košarkaši.

  • Shvatili smo

    22.08.2016 20:13
    Država ulaže u Štefaneka i Španovićku.
  • m

    22.08.2016 12:48
    Pogresno su prenete reci Ivane Spanovic - kako i u samom tekstu kazu, te reci prenosi Atletski savez Srbije. A Ivana je preko drustvenih mreza saopstila: "Moj odgovor je bio, iskljucivo, novinaru na pitanje da li sam JA, LICNO zadovoljna uslovima koji su MENI obezbedjeni za Rio."
  • RIZBO

    22.08.2016 10:34
    KRIMINAL
    prestajem da pratim i jedan rezultat ovih licemera!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rio 2016