Srbija ubedljiva protiv Moldavije

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Kišinjevu Moldaviju sa 3:0 u drugom kolu Grupe D i tako ostvarila prvi trijumf u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Srbija je u Kišinjevu odigrala veoma dobar meč, a sve je bilo rešeno već u prvom poluvremenu.

Naša reprezentacija je povela golom Filipa Kostića u 19. minutu, da bi na 2:0 u 37. povisio kapiten Branislav Ivanović. Konačan rezultat u 60. minutu postavio je Dušan Tadić. Imali su izabranici Slavoljuba Muslina dve, tri dobre situacije da ostvare i ubedljiviji trijumf, ali Katai i Vuković nisu bili precizni.

Ovo je ’orlovima’ prvi trijumf posle startnog remija sa Irskom u Beogradu (2:2).

U preostalim mečevima D grupe Austrija i Vels podelili su bodove 2:2, dok je Irska savladala Gruziju 1:0. Srbija posle drugog kola ima četiri boda i nalazi se na deobi prvog mesta sa selekcijama Velsa, Austrije i Irske, dok su Moldavija i Gruzija bez bodova. 

U trećem kolu, u nedelju, sastaju se: Srbija - Austrija, Moldavija - Irska i Vels - Gruzija.

  • navijač

    07.10.2016 08:03
    Dule Tadić izuzetan, najbolji ! Konačno u Kostiću dobio nekog sa kim može da izmeni pas i igra fudbal. Kolarov očajan, rupetina žešća !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.