Zvezda pobedom protiv Galatasaraja počela Evroligu

Košarkaši Crvene zvezde pobedom su startovali u Evroligi savladavši večeras u Beogradu ekipu Galatasaraja sa 76:68 (17:20, 29:10, 17:18, 13:20), u utakmici 1. kola D grupe.
Košarkaši Crvene zvezde pobedom su startovali u Evroligi savladavši večeras u Beogradu ekipu Galatasaraja sa 76:68 (17:20, 29:10, 17:18, 13:20), u utakmici 1. kola D grupe.

Meč je odigran u Kombank areni pred 16.834 gledalaca, a sudili su Antonio Konde (Španija), Panajotis Anastopulos (Grčka), Sefi Šeš (Izrael). Crvena zvezda: Vilijams 15, Rebić, Dangubić 3, Mitrović 8, Lazić 1, Blažič 12, Kalinić 5, Marjanović 22, Tejić, Dženkins 4, Jović, Cirbes 6. Galatasaraj: Micov 4, Erceg 17, Džavai 7, Gonlum 3, Vujukas, Pocijus 7, Aledmir 6, Aradori 11, Smit 6, Arojo 7, Guler, Arslan.

Mladost i talenat odneli su pobedu nad iskustvom i kvalitetom. Košarkaši Zvezde, najmlađi tim u Evroligi, ostvarili su podvig i trijumfom protiv Galatasaraja napravili odličan zalet ka plasmanu u TOP 16 fazu. Nošeni fenomenalnom, na trenutke zaglušujućom podrškom navijača, crveno-beli su slomili otpor protivnika, koji je uoči meča važio za favorita na papiru.

Sjajnu partiju u pobedničkom timu pružio je Markus Vilijams, koji je već na otvaranju sezone u elitnom klupskom takmičenju pokazao da će biti izuzetno pojačanje Crvene zvezde. Američki plejmejker majstorski je vodio ekipu, razigravao saigrače, pogađao trojke kada je bilo najpotrebnije i tako rušio sve nade gostiju da mogu da dođu do preokreta.

Odlučujuću prednost izabranici Dejana Radonjića stekli su u drugoj četvrtini (46:30) nakon izvanredne igre, kako u napadu, tako i u odbrani. Domaćin je znalački koristio visokog Bobana Marjanovića u reketu, koji je u prvom poluvremenu postigao 14 poena i to bez promašaja iz igre. Pored gorostasnog centra, epizodnu, ali veoma bitnu ulogu odigrao je i Jaka Blažič, koji je sa 10 poena pokrenuo seriju Zvezde u drugoj deonici. Galatasaraj je u dva navrata prilazio na ispod 10 poena razlike (52:43 i 74:65), ali bez prave igre i ideje da može da napravi preokret.

Naredni meč u Evroligi košarkaši Crvene zvezde odigraće sledećeg četvrtka na gostovanju protiv Neptunasa.
  • zodijak ns

    16.10.2014 23:27
    BRAVO
    Faforizovani GS je ipak morao da poklekne pred srcem i htenjem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Nakon pobede nad Bajernom, Zvezda u Top 16

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u Top 16 fazu Evrolige, pošto su večeras u Beogradu pobedili Bajern iz Minhena sa 85:76 (31:20, 13:20, 12:25, 29:11), u 10. kolu Grupe A, poslednjem u prvoj fazi takmičenja.

EP u košarci ponovo u četiri zemlje

Evropsko prvenstvo za košarkaše održaće se 2017. godine u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj, saopštila je danas Međunarodna košarkaška federacija (Fiba).

Nataša Kovačević odigrala meč u dresu Crvene zvezde

Nataša Kovačević tačno posle dve godine i dva meseca od teške saobraćajne nesreće zbog koje joj je amputiran deo leve noge ispod kolena, odigrala je zvaničan meč u dresu svoje Crvene zvezde, iz koje je i otišla u mađarski Đer, za koji je nastupajući i doživela tešku saobraćajnu nesreću.

Nagrađene suze malog navijača Partizana

Košarkaški klub Partizan nagradiće šestogodišnjeg navijača Vuka Miloradovića, koji je vrlo emotivno, u suzama, doživeo poraz crno-belih od Krke u sedmom kolu Jadranske lige.