Nemačka i Španija za finale

U sredu je na programu i drugi polufinalni meč na Mundijalu u kom se sastaju Nemačka i Španija na stadionu ''Durban'' u Durbanu u 20.30h.

U sredu je na programu i drugi polufinalni meč na Mundijalu u kom se sastaju Nemačka i Španija na stadionu ''Durban'' u Durbanu u 20.30h.

Ove dve reprezentacije igrale su u finalu Evropskog prvenstva 2008. kada su Španci slavili rezultatom 1:0.


Nemci su dosadašnjom igrom impresionirali ceo svet i nakon izbacivanja Engleske i Argentine, mogu se nadati i pobedi protiv Španije. Nemci imaju jedan poraz, od naše reprezentacije rezultatom 0:1. Selektor Joakim Lev smatra da su Španci i dalje favoriti za osvajanje trofeja.


''Španci imaju neverovatne individualce, ali ne smemo zaboraviti i na njihov timski duh. Igraju isti fudbal kao i pre dve godine, ali ovo nikako neće biti ista utakmica, pošto mislim da smo znatno napredovali. Možemo da ima pariraimo u svim segmentima igre, nismo euforični nakon dve velike pobede i u potpunosti smo skoncentrisani na Španiju'', izjavio je Lev, koji u ovoj utakmici neće moći da računa na Milera, koji je do sada postigao četiri i asistirao tri pogotka.


Španci takođe imaju jedan poraz na šampionatu i to u prvoj utakmici kada su izgubili od Švajarske 0:1. Nakon toga redom su pobeđivali Honduras, Čile, Portugal i Paragvaj, u kojima je napadač David Vilja postigao pet od šest golova i po rečima njegovog saigrača iz napada, Fernanda Toresa, novi napadač Barselone bi mogao da reši ovaj meč.


''Vilja je veoma važan igrač za nas, zahvaljujući njegovim golovima i igrom mi smo efikasan tim. Imamo priliku da se borimo za trofej i on će biti ključan u tim okršajima'', rekao je Tores.


David Vilja veruje da Nemci nisu srećni što opet moraju da se sastaju sa njima.


''Pobedili smo ih pre dve godine na Evropskom prvenstvu i mislim da nisu oduševljeni što se opet sastajemo. Prioritet nam je svetska titula i ako je ne osvojimo nismo ništa uradili'', ističe Vilja. (M. L.)

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.