Džordž Klinton 8. jula na Exitu

Ikona fank muzike Džordž Klinton nastupiće 8. jula na glavnoj bini Exita u pratnji svog benda "Parliament-Funkadelic".
Biće to nastup muzičara koji su 1997. primljeni u Rokenrol dvoranu slavnih, u koju ih je uveo upravo Klintonov najpoznatiji štićenik - Prins.
 
Dr. Fankenštajn, kako Klintona često nazivaju, na Exitu će predstaviti neke od najvećih hitova fank muzike, kao što je i "Atomic Dog", jedna od najviše semplovanih pesama u hip-hop muzici, zahvaljujući kojoj je lansirana i karijera Snup Doga.
 
Klinton je imao nemerljiv uticaj na hip-hop sarađujući i producirajući zajedno sa najvećim imenima ovog žanra kao što su Kendrik Lamar, Ajs Kjub, Džej Zi, Dr. Dre, 2Pac, Notorius B.I.G, 50 Sent i mnogi drugi. Vladar fank i R'n'B muzike imao je veliki uticaj i na brojne druge muzičare kao što su "Daft Punk" i "Red Hot Chili Peppers", čiji je drugi album i producirao. 
 
Među njima se najviše izdvaja njegov nedavno preminuli štićenik Prins, koji je izjavio da je Klinton promenio njegov život i ceo svet. "Fank je sila koja je promenila ono što nazivamo modernom muzikom, a veliki Džordž Klinton je njen otac", istakao je jednom prilikom Prins.
 
Svetska hip-hop scena, uz razne podele po brojnim pitanja, saglasna je u vezi sa nemerljivim uticajem koji je Klinton imao na njen razvoj. 
 
Ajs Kjub i Kendrik Lamar su ove godine snimili novi singl sa Klintonom, obradu stare numere "Ain't that Funkin' Hard on You" u kojoj repuju pored njega i to baš o njemu. Hitmejker Mark Ronson je prilikom preuzimanja Gremi nagrade za pesmu "Uptown Funk", izjavio da je "Džordž Klinton uradio više za fank, nego što bismo svi mi mogli da sanjamo da uradimo do kraja života".
 
  • darko

    20.05.2016 10:42
    sećanje 99
    Što Klinton, evo prodje me neka jeza. sećanje na 99
  • Aleksandar Vucicic

    19.05.2016 22:27
    Nemojte Srbi da mu fali dlaka sa glave, nije to onaj Klinton sto nas je bombardovao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Exit