VIDEO: "The Cure" prvi hedlajner Exit festivala

Britanski rok sastav "The Cure" nastupiće na glavnoj bini Exit festivala 4. jula 2019. godine.
"Jedan od najvećih bendova svih vremana će svirati u Srbiji i regionu po prvi put", objavio je Exit festival, uz poruku da se snovi ostvaruju.
 
Osnivač Exita Dušan Kovačević poručio je da su od osnivanja festivala slali ponudu bendu, ali da do njih nije bilo lako doći.
 
"Paradoksalno, baš u trenutku kad su po svim svetskim medijima na vrhuncu karijere i kreću u najtraženiju turneju iduće godine, desilo se da se oni jave nama", dodao je.
 
Poznati kritičar Dragan Ambrozić dodao je da "od velikih bendova iz te generacije kod nas nisu bili samo The Cure i U2".
 
"Sa velikom sigurnošću se može reći da je u pitanju jedan od najznačajnijih koncerata u istoriji EXIT festivala, kao i jedno od najvažnijih gostovanja u Srbiji ikada", naveo je Ambrozić.
 
"The Cure" u 2019. godini će proslaviti 40 godina od izlaska njihovog prvog albuma "Three Imaginary Boys", kao i tri decenije od čuvenog "Disintegration", povodom čega će imati nekoliko nastupa na festivalima u Evropi. 
 
 
The Cure su prodali na desetine miliona albuma, izdali 40 singlova, održali 1.500 koncerata, najavljujući čak i novi album uskoro. Uticali su na formiranje goth roka, iako oni sami to nisu. Trenutnu postavu benda čine Robert Smith, Simon Gallup, Jason Cooper, Roger O’Donnell i Reeves Gabriels. 
 
Sastav je poznat po hitovima kao što su "Lovesong", "Friday I'm in Love", "Pictures of You", "In Between Days", "Boys Don’t Cry", "Close to Me", "Love Cats"...
 
Prve četvorodnevne ulaznice za Exit biće puštene u prodaju u utorak, 23. oktobra, tačno u podne, koje će moći da se kupi sa 60 odsto popusta, po ceni od 5.990 dinara. Istog datuma u prodaju će biti pušten i vrlo ograničen kontigent dnevnih ulaznica za prvi dan festivala, četvrtak, 4. jul, kad će nastupati The Cure, po poklon ceni sa 50% popusta, od 2.490 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Exit

EXIT izglasan u top 10 festivala sveta

Jedan od vodećih svetskih muzičkih medija DJ Mag objavio je rezultate glasanja publike širom sveta za 100 najboljih muzičkih festivala, a EXIT se na ovoj listi našao među 10 najboljih.