Nakon EXIT žurke u Brazilu na Tvrđavu stiže D-Edge

Dance arena EXIT festivala nedavno je kompletirala svoje izdanje, a na bini No Sleep Novi Sad nova pojačanja stižu iz Južne Amerike.
Nakon što je EXIT 30. marta održao svoju prvu No Sleep Brasil žurku u Sao Paulu, u klubu D-Edge, Brazilci dolaze na Petrovaradinsku tvrđavu u petak, 5. jula. Ovaj globalno prepoznatljiv brazilski klub od 2003. godine svakog meseca poseti preko 20.000 posetilaca, a pored futurističkog dizajna, karakteriše ga i velika muzička širina, te je za Novi Sad odabrana postava koja počinje uz house, prelazi na progressive, pa zatim na tech-house i acid, da bi u finalu prešla u punokrvni techno. U petak, 5. jula, na #NSNS2019 dolaze Britanac Blawan, italijanska muzičarka Giorgia Angiuli, te njeni sunarodnici iz elektronskog tandema 999999999. Tu su rezidenti kluba, južnoamerička heroina BLANCAh i srpsko-brazilski duo Duc in Altum, koje predvodi osnivač kluba D-Edge Renato Ratier, dok će jedan od centralnih slotova zauzeti domaći izvođači i No Sleep rezidenti u svom premijernom, zajedničkom "live" setu, Lag i Monosaccharide.
 
Jedna od zvezda večeri biće Jamie Roberts, poznatiji kao Blawan. Njegov prošlogodišnji debi solo album "Wet Will Always Dry" DJ Mag je ocenio kao najbolji britanski elektronski album, a uz pregršt drugih pseudonima, kao i uz sopstveni lejbl TERNESC, Blawan je zacementirao svoju poziciju svežeg lica žestokog industrial techno zvuka. Live nastup na No Sleep Novi Sad bini prirediće Giorgia Angiuli, poznata po svom eklektičnom pristupu muzici. Sa obrazovanjem u klasičnoj muzici i kao multiinstrumentalista, Angiuli je svetski poznata zbog umešnosti kombinovanja klavijature i drugih instrumenata, svog glasa i, najzanimljivije, raznih dečijih igačaka, sa krajnjim proizvodom vibrirajućeg i energičnog zvuka. Prošlu godinu uspešno je zaokružila izdavši EP "No Body No Pain", ali i debi album "In a Pink Bubble". Još jedan upečatljiv live techno nastup stiže u apstraktnom pakovanju 999999999 (Ninetimesnine), dvojca koji je za kratko vreme postao jedan od najtraženijih na evropskoj i svetskoj sceni zahvaljujući svom sirovom, intenzivnom i improvizovanom zvuku, a to potvrđuje i činjenica da su njihova prva tri izdanja, kao i gostovanje na specijalnom Planet Rhytm vinil izdanju pod nazivom "303", rasprodati za samo nekoliko sati.
 
"Mozak" iza uspešnog kluba D-Edge nesumnjivo je njegov vlasnik, Renato Ratier, koji je sebe izgradio i kao ime svetske DJ scene. Ratier svoje DJ umeće dokazuje mešavinom uticaja kao što su Chicago house, elektro rock, techno, disco i minimal. Društvo Ratieru u petak, 5. jula, praviće i BLANCAh, jedna od rezidentkinja D-Edge kluba koja je u svojoj gotovo dvadesetogodišnjoj karijeri ostavila trag uz pomoć melodičnih kompozicija i uz inovativne i mračne deonice, a prošlu godinu obeležila je, između ostalog, originalnim miksom "Apneia". Snagu domaće scene i umešnost u live formatu tog dana će zajedno pokazati novosadski DJ i producent internacionalne karijere, Lag, uz beogradski tandem Monosaccharide koji ne prestaje da podiže lestvicu svojim techno zvukom koji inkorporira uticaje iz najrazličitijih muzičkih žanrova. Postavu drugog dana EXIT festivala zaokružiće rezidenti D-Edge kluba, dvojac Duc in Altum, koji čine bračni par Eric Frizzo Jonsson i Arjana Vrhovac Jonsson, rođena i odrasla u Srbiji.
 
Ulaznice ove nedelje uz uštedu od 45 odsto
 
Trenutno je u prodaji ograničen kontigent kompleta EXIT karata po ceni od 6.990 dinara, što predstavlja 45% uštede u odnosu na finalnu cenu. Cena ulaznica za prvi festivalski dan, kada nastupa The Cure, iznosi 2.990 dinara za parter i 4.990 dinara za Fan pit, dok je cena Gold VIP dnevnih ulaznica za 4. jul 12.000 dinara. Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko stranice exitfest.org i putem prodajne mreže Gigs Tix.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Exit