Počinje 19. Exit, The Cure zvezde prve večeri

"Exit" festival počinje danas, 4. jula, a kapije se otvaraju u 19 časova. U čast titule Omladinske prestonice Evrope, prvi dan festivala nosi naziv "OPENS Day".
Počinje 19. Exit, The Cure zvezde prve večeri
Foto: 021.rs
"Exit" će otvoriti "The Cure", čiji koncert počinje u 20:30 časova, a tokom četiri dana na više od 40 festivalskih bina i zona nastupiće gotovo 1.000 muzičara iz celog sveta. Nakon tradicionalne ceremonije otvaranja uz vatromet, na Glavnoj bini nastupiće belgijski Lost Frequencies, a njima će se pridružiti ruski dvojac Filatov & Karas.
 
Zamena vaučera za festivalske narukvice već je u toku i to na tri zamenska mesta, u centru Novog Sada - ispred Srpskog narodnog pozorišta, na recepciji EXIT kampa, kao i na centralnom mestu za zamenu - preko puta glavne kapije festivala (kod Lovotursa). Svi kupci četvorodnevnih ulaznica moraju da ih zamene za narukvice, dok kupci jednodnevnih ulaznica mogu sa njima da idu pravo na kapije jer se one ne menjaju za narukvice. Radno vreme svakog od zamenskih mesta dostupno je na sajtu exitfest.org, a svim posetiocima se preporučuje da preuzmu festivalsku narukvicu što pre, jer The Cure započinju svoj nastup već u 20:30h, te se veoma rano očekuju velike gužve na festivalskim ulazima.
 
Svi posetioci festivala imaće i ove godine organizovan prevoz autobusima Gradskog saobraćajnog preduzeća Novi Sad. Uz izmene na redovnim linijama uvode se i vanredne linije od kampa na Štrandu do Petrovaradinske tvrđave. Više o vanrednim linijama za vreme festivala pročitajte OVDE. O izmenama redovnih trasa GSP-a koje prolaze kroz Petrovaradin, čitajte OVDE.
 
Kao jedino sredstvo za plaćanje hrane, pića i suvenira tokom festivala koristiće se kartica za plaćanje "Exita" i "Addiko banke", o čemu više možete da pročitate OVDE.  
 
Šta možete da čujete večeras?
 
Ovogodišnji nastupi na glavnoj bini "Exita" počinju nešto tvrđim zvukom koji će doneti engleski bend 65daysofstatic. Nakon njih, od 20:30 časova, na binu izlazi najzvučnije ime ovogodišnjeg festivala, engleski rok sastav The Cure, koji nastupa više od 40 godina i koji ove godine obeležava četiri decenije od objavljivanja prvog albuma "Three Imaginary Boys".
 
Posle The Cure i svečanog otvaranja "Exita", glavnu binu "okupiraće" tehno zvuk. Belgijski DJ Lost Frequencies nastupom od 00:30 časova predstaviće publici na Petrovaradinskoj tvrđavi svoje hitove, a nakon njega na binu dolaze Filatov & Karas, Two Pauz, Pessto.
 
Oni koji su na glavnoj bini bili isključivo zbog sastava The Cure, verovatno će se nakon tog nastupa prebaciti na Fusion stage, koju od 21 čas otvara Mac Tire. Od 23:20 časova sviraju Samostalni referenti, posle kojih će nastupiti kultni engleski ska bend The Selecter od 00:40. Nakon The Selectera i đuskanja uz hitove poput  "On my radio", Fusion stage zauzimaju domaći izvođači - Helem Nejse, Sajsi MC i Bad Copy.
 
I ove godine jedna od najpopularnijih bina biće Dance Arena, koju od 22:30 časova otvara Ilija Đoković. Nakon njega nastupaju Monika Kruse i Charlotte De Witte, a zvezda večeri je svakako Carl Cox, koji će najpre binu deliti sa Maceo Plexom, a potom će isporučiti sopstveni materijal publici na Tvrđavi u nastupu koji počinje u 6 časova ujutru.
 
Festivalske nastupe na Explosive bini, u 19.30 časova, otvaraju domaće snage tvrdog zvuka, negotinski Sickter, posle kojih dolaze Atomski rat i Scandal. Centralni nastupi rezervisani su za Peter and the Test Tube Babies, Das Ich i Grade 2. 
 
Oni koji žele da čuju kako zvuče poznati autori u izvođenju tribjut sastava mogu da posete Craft Street, gde mogu da čuju Tribute to Vlada Divlja, Tribute to Haustor i Tribute to James Brown. Na Future Shock bini predstaviće se i Rock kamp za devojčice, Hazel i Reci Cimet.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Exit