Tom Henks dobitnik nagrade Sesil B. Demil

Tom Henks će dobiti nagradu Sesil B. Demil na ceremoniji dodele Zlatnih globusa 5. januara 2020. godine, saopštilo je holivudsko Udruženje stranih dopisnika.
Bilo koja od njegovih uloga od filma "Big" do filma "Forest Gamp", "Spasavanje redova Rajana", "Toy story" "Cast away" i drugih mogla je da doprinese dobijanju ovog priznanja, jednog od najvećih na dodeli Zlatnih globusa.
 
Predsednik udruženja Lorenco Soria rekao je u saopštenju da je Henks privukao gledaoce svojim bogatim i zabavnim karakternim ulogama. On je rekao da je glumac takođe snažan iza kamere kao pisac, producent i reditelj.
 
Nagrada Sesil B. Demil se dodeljuje godišnje pojedincu koji je dao izuzetan doprinos svetu zabave. Dosadašnji dobitnici su Džef Bridžis, Opra Vinfri, Morgan Frimen, Meril Strip, Džodi Foster, Barbara Strajsend, Sidni Poatje, Lusil Bol.
 
Šezdesettrogodišnji Henks je četvorostruki dobitnik Zlatnog globusa koji je postao poznat filmom iz 1984. "Splash" u kome je igrao čoveka koji se zaljubljuje u sirenu.
 
Dobio je prvi Globus 1988. za film "Big" gde igra 13-ogodišnjeg dečaka čije telo se pretvara u 35-ogodišnjeg muškarca preko noći kada poželi želju.
 
Dobitnik je Globusa za filmove "Filadelfija" i "Forest Gamp", za koje je dobio i Oskare.
 
Takođe je hvaljen za rediteljski rad na HBO miniseriji "Band of Brothers" iz 2001. koja je osvojila Emi za televiziju.
 
Henks je 2014. godine dobio počasnu nagradu Kenedi centra. Takođe je dobio nagradu za životno delo od Američkog filmskog instituta 2009. godine.
  • Lenka

    26.09.2019 12:07
    */*/*/
    Bravo majstore !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.