Dodela Oskara pomerena za 25. april sledeće godine

Ceremonija 93. dodele Oskara sledeće godine prebačena je sa februara za kraj aprila, zbog epidemije virusa korona, objavila je Američka akademija filmskih umetnosti i nauka.
Svečanost će se održati 25. aprila, naveli su organizatori.
 
Bila je planirana za 28. februar, a to je sada novi određeni datum do kada filmovi moraju da počnu da se prikazuju kako bi mogli da uđu u trku za nominacije, prenosi Rojters.
 
Pandemija virusa korona zatvorila je bioskope širom sveta polovinom marta i zaustavila snimanja.
 
"Nadamo se da će činjenica da smo produžili period za izbor filmova i promenili datum svečanosti dati fleksibilnost filmadžijama da završe i počnu da prikazuju svoje filmove - dakle da ne budu kažnjeni za nešto što je izvan bilo čije kontrole", poručili su u saopštenju predsednik Akademije Dejvid Rubin i izvršna direktorka Daun Hadson.
 
Ovo je četvrti put u istoriji da je pomerena dodela Oskara.
 
Prolongirano je i otvaranje Akademije muzeja filmova za 30. april naredne godine, a što je trebalo da se dogodi decembru 2020.
  • Plagijator

    16.06.2020 13:57
    Hajde prepišimo
    EXIT organizatori ludi li ste ili vam je donji deo leđa baš toliko zinuo?
  • Ko to jos prati?

    16.06.2020 12:43
    Morace da ofarbaju oskara u crno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.