Kratki film "Kada sam kod kuće" Ivane Todorović nagrađen u Los Anđelesu

Kratki igrani film "Kada sam kod kuće" rediteljke Ivane Todorović osvojio je dve nagrade na upravo završenom festivalu "Independent Shorts Awards" za nezavisna kratkometražna ostvarenja u Los Anđelesu.
Autorka je osvojila Bronzanu nagradu za najboljeg studenta reditelja i priznanje "Best Woman Film" na ovom festivalu u Holivudu, što je tek jedan u nizu uspeha koji film ima u poslednje vreme.
 
Film je snimljen kao master rad na katedri Filmska i TV režija Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, koji je i producent filma uz podršku Filmskog centra Srbije i kuće "Blok film".
 
Drama prati mladu ženu koja se nakon nekoliko godina vraća kući iz inostranstva kako bi se hrabro suočila sa veoma osetljivom traumom iz svoje prošlosti.
 
Glavne uloge tumače Milica Stefanović, Dragana Varagić, Radoje Čupić i Sara Dinić.
 
Ostatak ženske autorske ekipe čine - scenaristkinja Melina Pota (Krugovi, Klopka), direktorka fotografije Milica Drakulić, montažerka Tamara Kostić, producentkinja Tijana Drakulić.
 
Film je osvojio i druge nagrade, a ostvarenje je prikazano u galeriji "The New York Foundation for the Arts" u Njujorku, kao i na "Brooklyn Film Festivalu".
 
Rediteljka je autorka kratkih socijalno-angažovanih dokumentarnih filmova, koje je snimala u Beogradu i Njujorku - "Ja kada sam bila klinac, bila sam klinka", "A Harlem Mother", "Rapresent" i "Svakodnevica romske dece iz bloka 71". Svi oni su prikazani na više od 100 međunarodnih filmskih festivala.
 
Bavi se i obrazovanjem mladih i drži radionice dokumentarnog filma. Diplomirala je na "Documentary Media studies" na "New School" u Njujorku, kao i na Katedri za etnologiju i antrologiju na Filozofskom fakultetu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.