Džejms Kameron o Titaniku: "Sproveli smo analizu, Džek ne bi preživeo da se popeo na vrata"

Film "Titanic" je jedna od najpoznatijih priča na svetu, a iako u početku izgleda kao jedan sjajan romantični film, završava se katastrofom, kao i smrću glavnog lika.
Rouz, koju je utelovila Kejt Vinslet, uspela je da preživi zahvaljujući tome što se popela na plutajuća vrata, dok je njena velika ljubav Džek (Leonardo Dikaprio) dočekao svoj kraj držeći se za njih. Skoro svi koji su gledali ovaj film, a naročito ovu scenu, misle kako je ona mogla da se završi drugačije i da je na improvizovanom splavu bilo dovoljno mesta za oboje.
Večnu misteriju sada je rešio reditelj filma Džejms Kameron, otkrivši da je sproveo naučnu analizu i došao do saznanja da je tu mogla da preživi samo jedna osoba.
"Uradili smo naučnu studiju kako bismo celu ovu stvar zaustavili i jednom zauvek joj zabili kolac u srce. Obavili smo temeljnu forenzičku analizu sa stručnjakom za hipotermiju koji je reprodukovao splav iz filma", otkrio je Kameron, a zatim je pojasnio detalje analize.
 
"Uzeli smo dvoje kaskadera iste telesne težine kao Kejt i Leo. Stavili smo ih u hladnu vodu sa senzorima svuda okolo, kao i unutar njih, i testirali smo da li su mogli da prežive koristeći razne načine. Odgovor je bio da nije bilo šanse da oboje ostanu živi. Samo jedna osoba je mogla da preživi", objašnjava reditelj.
 
"Džek je trebalo da umre. Oni su kao Romeo i Julija. To je film o ljubavi, požrtvovnosti i smrti. Ljubav se meri žrtvom. Možda nakon 25 godina više neću morati da se nosim s ovim", dodao je Kameron.  
 
Najavio je kako će nakon sprovedene analize uraditi nešto "posebno" što će biti prikazano u februaru, kada se poklapa i 4K remasterizacija Titanika. Ta verzija bi trebalo da bude prikazana u bioskopima za vikend na Dan zaljubljenih 2023. godine.
 
Ovo nije prvi put da Kameron brani svoju odluku da ubije Džeka u kultnom filmu. Tu bitku vodi već godinama.
 
"Tu nema rasprave. Ali ako stvarno želite da čujete sve blesave argumente na tu temu, vratimo se onda na to da li je Romeo mogao da bude pametniji i ne popije otrov. Jeste. Da li je nekako mogao da odluči da neće poneti svoj mali bodež u slučaju da Julija njime odluči da se probode? Naravno da jeste. Ali to nekako ne bi imalo smisla", govorio je 2019. godine.
 
"Titanic" je postao najskuplji film ikada snimljen i prvi koji je dostigao milijardu dolara zarade u bioskopima. Osvojio je 11 Oskara i titulu tada najskupljeg filma u istoriji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.