Za potrebe filma Harison Ford podmlađen za čak 44 godine

Američki glumac Harison Ford (79) u novom, ujedno i poslednjem filmu sage, poslednji put će igrati legendarnog avanturistu Indijanu Džounsa.
Za potrebe filma Harison Ford podmlađen za čak 44 godine
Foto: Beta/AP
Film se zove "Indijana Džouns i brojčanik sudbine", a Ford je za potrebe filma morao da bude podmlađen čak 44 godine.
Naime, tokom 25 minuta filma, Ford je digitalno podmlađen kako bi mogao da igra 35-godišnjeg Indijana Džounsa iz vremena prvog dela sage. Ford je morao da se pretvara da ima 35 godina i da sve scene radi kao da je 44 godine mlađi, a kasnije mu je lice podmlađeno kako bi odgovaralo vremenu u kojem se scena dešava.
"Ford je neverovatno talentovan i okretan i to mu je olakšalo da odglumi sve scene. Tehnologija uključena u proces snimanja je sasvim druga stvar", rekao je reditelj filma Džejms Mangold, prenosi Variety.
 
"Imali smo gomilu snimaka njega u krupnim planovima, srednjim, širokim, svetlim, slabim svetlima... Jednog dana bismo snimili 79-godišnjeg Forda koji igra 35-godišnjeg Indijanu, i dva dana kasnije njegovo lice bi bilo potpuno drugačije i digitalno podmlađeno", rekao je reditelj.
 
Ranije je Ford otkrio da je veštačka inteligencija korišćena za snimanje scena podmlađivanja i da je njegovo digitalno lice zapravo uzeto iz arhivskih snimaka dostupnih Lucasfilmu.
 
"Imaju program veštačke inteligencije koji može da analizira svaki detalj svakog filma koji Lucasfilm poseduje. Pošto sam napravio gomilu filmova za njih, imaju mnogo materijala sa mojim licem na njemu. Ne znam tačno kako oni to rade, ali ono što ćete videti u Indijani je moje pravo lice. Oni mi stave ove tačke na lice, ja izgovorim reči i onda urade nešto fantastično", rekao je Ford, ali je na kraju zaključio da je to sve je bilo pomalo zastrašujuće.
"Prvi put sam video nešto ovako i pomalo je sablasno. Ne želim da znam kako to funkcioniše, ali radi. Međutim, ova tehnologija me ne tera da ponovo budem mlad. Drago mi je što imam poprilično godina", rekao je Ford za Empire.
 
Film u bioskope stiže prikazan 30. juna, a premijerno će biti prikazan u Kanu u maju.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.