Martin Skorseze producira seriju koja se snima u Srbiji

Režiser i oskarovac Martin Skorseze angažovan je kao producent nove serije "Sveci" koja se snima u Srbiji.
Serija će obuhvatati osam jednočasovnih epizoda i istraživaće priče izuzetnih mušakaraca i žena koji su rizikovali sve da bi otelotvorili najplemenitiju i najkompleksniju suštinu ljudskog roda – veru, prenosi Blic.
 
Kreator serije je Mati Lešem, a razvijao ju je Martin Skorseze za Lionsgate Alternative Television.
Scenario je napisao Kent Džons, a režiraće je Elizabet Čomko.
 
"Skoro ceo život živeo sam sa pričama o svecima, razmišljajući o njihovim rečima i delima, zamišljajući svetove u kojima su živeli, izbore sa kojima su se suočavali, primere koje su davali. Ovo su priče o osam vrlo različitih muškaraca i žena. Svako od njih živeo je u potpuno različitim istorijskim periodima, a svi su išli putem ljubavi koji se njima i nama otkriva u Isusovim rečima u jevanđeljima. Radujem se što je ovaj projekat u toku i što radim sa toliko pouzdanih i talentovanih saradnika", poručio je Skorseze. 
Međunarodni autorski tim je već u Beogradu, gde će se snimati deo serijala, u saradnji sa Firefly produkcijom i njihovim studijima, ali i na drugim lokacijama u Srbiji.
 
Scenograf Miljen Kreka Kljaković, kome je bogata međunarodna karijera donela mnoge nagrade i priznanja, oživeće atomosferu četiri istorijske priče.
  • Naturčik

    05.04.2024 09:10
    Naturčik
    Oče doči i De Niro,pitam za prijem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.