Gitara Boba Dilana prodata za pola miliona dolara

Legendarna gitara Boba Dilana prodata je u subotu za 495.000 dolara u Njujorku na aukciji posvećenoj "ikonama muzike".
Gitaru Fender Telecaster iz 1965. koja je pripadala Robiju Robertsonu, gitaristi Boba Dilana, koristili su kako Dilan tako i Erik Klepton i Džordž Harison, prema navodima aukcijske kuće Džulien koja je organizovala prodaju. Procenjena je između 400 i 600 hiljada dolara.
 
Obeležila je prelaz folk muzičara iz "The Times They Are A-Changin" na električni zvuk pesmama poput "Like a Rolling Stone".
 
Među ostalim slavnim gitarama prodatim u subotu našla se i prva električna gitara Džordža Harisona, Hofner Club 40, prodata za 430.000 dolara, te gitara Fender Telecaster od ružinog drveta izrađena za Elvisa Prislija 1968, prodata za 115.200 dolara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika