Izgubljeni album legendarnog džezera uskoro pred fanovima

Neobjavljeni snimci legende džeza Džona Koltrejna i njegovog kvarteta iz 1963. godine ponovo su se pojavili i biće izdati kao posthumni album 29. juna.
Diskografska kuća "Jazz Impulse", sa sedištem u Njujorku, objaviće taj album pod nazivom "Both Directions at Once: The Lost Album". 
 
Album sadrži sedam numera koje svira Koltrejnov kvartet, u kome su pored njega na saksofonu Džimi Garison bas, Elvin Džouns bubnjevi i Mekoj Tajner klavijatura.  Njih četvorica su snimili te numere u studiju u Nju Džerziju, gde su se vratili 1964. godine da snime Koltrejnov klasični album "A Love Supreme", koji važi za jedan od najboljih džez albuma svih vremena. 
 
Ove zaboravljene snimke ponovo je pronašla porodica prve Koltrejnove supruge Huanite Naime Koltrejn, koja ih je sačuvala. 
 
Džon Koltrejn je umro od raka 1967. godine.
  • Boban

    28.06.2018 16:23
    Super!
    Divna vest! Kao i pokojni Miles Davis, uredno "objavljuje" nove snimke! Kolike li su te zalihe snimaka napravljene kad se novi snimci pojavljuju i posle 50 godina od njegove smrti?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika