The Cure odsvirali četiri uzastopna koncerta u Sidnejskoj operi, sutra prenos finalnog na Exit Fejsbuk stranici

Bend The Cure, započeo je proteklog vikenda veliki niz od pet uzastopnih koncerata u Sidnejskoj operi.
The Cure odsvirali četiri uzastopna koncerta u Sidnejskoj operi, sutra prenos finalnog na Exit Fejsbuk stranici
Foto: Youtube (Screenshot)
Nakon koncerata održanih 24. i 25, zatim 27. i 28. maja, peti i finalni zakazan je za četvrtak 30. maja, a direktan prenos, tačno u podne po našem vremenu nam donosi EXIT Festival na svojoj Fejsbuk stranici.
 
Rok giganti The Cure su ove godine hedlajneri Exita na čijoj glavnoj bini će održati svoj veliki koncert već u četvrtak 4. jula. Sudeći po reakcijama muzičkih kritičara, koji su prisustvovali nekim od prethodna četiri nastupa u Sidnejskoj operi, Robert Smit i ekipa nikada nisu bili u boljoj formi, a njihova strast i tehnički savršena preciznost i dalje je očigledna, pa se od koncerta na Petrovaradinskoj tvrđavi za koji vlada izuzetno interesovanje, sa punim pravom očekuje da bude istorijski.
 
Ovaj specijalan serijal nastupa, sa kojim bend obeležava i 30 godina od kultnog albuma "Disintegration", dokazao je vrhunsku formu poznatih muzičara, jer su, osim izvođenja numera sa ovog antologijskog izdanja, te hitova "Pictures of You", "Lovesong", "Lullaby", "Disintegration", uvrstili i pesme koje fanovi nikada nisu imali priliku da čuju uživo, poput "Out of Mind", "Fear of Ghosts" i "Esten". 
 
Na Instagramu je osvanuo i deo setliste za prvi dan nastupa.
 
 
Sajt Sidnejske opere blokiran je u nekoliko navrata usled želje obožavatelja da nabave ulaznice za ovaj rok doživljaj, a oni koji nisu uspeli da budu među srećnicima dobili su još jednu priliku kada je objavljen dodatni i finalni datum, 30. maj. Od neverovatnih 100.000 prijavljenih, manje od 10 odsto njih uspelo je da osigura svoje mesto na ovom događaju.
 
Australijski Vogue i GQ magazin pisali su o prvom danu nastupa, ovacijama koje je bend dobio na samom početku, kao i "električnoj atmosferi", dok Smitove vokale opisuju rečima "moćni, opijajući i i tehnički savršeni." 
 
Imajući u vidu da ove godine The Cure obeležavaju još jedan veliki jubilej, 40 godina stvaralaštva, kao i da su u martu primljeni u Rokenrol dvoranu slavnih, sutrašnje finale obećava fantastičan prikaz muzičkog umeća ovih profesionalaca. Osim talenta, kod The Cure ni sada ne manjka kreativnosti - najavili su i novi album za ovu godinu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika