Kaluš orkestar neće nastupiti na Sea Dance festivalu nakon što je odbijen njihov ultimatum

Ukrajinski sastav Kaluš orkestar neće nastupiti na Sea Dance festivalu, saopštili su organizatori.
Kaluš orkestar neće nastupiti na Sea Dance festivalu nakon što je odbijen njihov ultimatum
Foto: FoNet (AP)

Do toga je došlo nakon što je festival odbio njihov ultimatum, kojim je zahtevano otkazivanje nastupa jedne od najvećih zvezda elektronske muzike današnjice Nine Kravic, koja je poreklom iz Rusije. 

Podsetimo, Kaluš orkestar je putem Instagrama pozvao svoje fanove da podrže, kako su rekli, "čišćenje scene" i od Sea Dance festivala zatražio da otkaže nastup Nine Kravic.
Sea Dance festival se potom oglasio zvaničnim saopštenjem i menadžmentu ukrajinskog benda poslao odgovor u kojem je ovakav zahtev odbijen i izražen stav da je diskriminacija bilo kog čoveka i umetnika zbog nacionalnosti, rase ili vere u potpunosti neprihvatljiva. 
 
Sea Dance festival je u saopštenju za javnost osudio rat u Ukrajini, istovremeno naglašavajući da otkazivanje nastupa izvođača samo zbog toga što dolazi iz određene zemlje nije put za postizanje mira, već upravo suprotno tome – put ka daljim podelama, eskalaciji mržnje i produbljivanju sukoba.
  • Pero

    14.08.2022 08:49
    Nikola
    Nije tragedija što oni kupuju stanove nego je tragedija što ti nemaš!
    Vidi razliku a i tamo ima puno bede.
  • Nikola

    13.08.2022 10:05
    U
    Najveća tragedija je u tome što ti bogati Ukrajinci kupuju stanove po NS. I to bogami najskuplje. Samo gledam džipove koji vrede više od moje kuće. Kada neko može da izkešira 100.000 evra za auto verujte mi da mu to nisu zadnje pare iz šlajpika.
  • Utopia

    13.08.2022 08:10
    Samo mirno
    Ako vam je do rata, idite u rat, ako vam je do muzike idite na festival.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika