Iggy: Time to do the morning show

U 50 godina dugoj karijeri, rokenrol karton James Newell Osterberga mlađeg je možda najdeblji u istoriji rok muzike – naime, prepun je hitova, kontroverzi, uspona i padova.

Pre svega prepoznat kao "kum panka" zahvaljujući radu sa matičnim bendom The Stogges -  Iggy Pop je sa braćom Ashton i gitaristom James Williamsonom postavio temelje za nešto će izazvati tektonske poremećaje na muzičkoj sceni sedamdesetih godina prošlog veka. 

Zahvaljujući navedenim pionirima dobili smo grupe Sex Pistols, Ramones, The Clash i potpuno drugačiji ugao gledanja i slušanja kada je reč o gitarskoj muzici. 

Uprkos ličnim demonima, autodestrukciji i bolestima zavisnosti, karijera mu je otišla u smeru šire prepoznatljivosti zahvaljujući mentorstvu Davida Bowieja. Deset godina kasnije, Iggy je i dalje bio u centru pažnje snimajući pesme koje slobodno možemo nazvati pop hitovima. 
 
 
U međuvremenu je nestajao i vraćao se, snimao francuske šansone, a bio se i vratio garažnom panku i braći Ashton, čemu smo srećom mogli da svedočimo na Petrovaradinskoj tvrđavi. 
 
 
Jedan od prvih albuma 2023. godine, zvanično objavljen pre tri dana je 19. studijski album nazvan "Every Loser". Njegova antologijska karijera uticala je na više generacija klinaca, pa je zadovoljstvo videti da na ovom izdanju sviraju i Duff McKagan (Guns 'n' Roses), Chad Smith (RHCP), Dave Navaro (Jane's Addiction, RHCP) i pokojni bubnjar grupe Foo Fighters Taylor Hawkins. 
Citirao bih neke prve recenzije, gde Vedran Harča na portalu Ravno do dna kaže:
 
"Na upravo objavljenom albumu 'Every Loser', dakako u njegovom fizičkom obliku, trebala bi stajati naljepnica: 'Iggy Pop za neupućene'. Daleko od toga da je u pitanju nešto najbolje što je ikada snimio, ali s novih 11 (devet plus dva interludija) pjesama kao da je ispisao vlastitu autobiografiju, s brojnim usponima i posrtajima, i glazbenim i onim životnima".
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika