VIDEO: Prodaje se gitara koju je Kurt Kobejn razbio na koncertu

Gitara koju je na pozornici razbio Kurt Kobejn, frontmen sastava Nirvana, ovog meseca će biti ponuđena na aukciji u Sjedinjenim Američkim Državama.
Gitara je ponovo sastavljena, ali se više ne može svirati, rekao je Kodi Frederik iz aukcijske kuće "Julien's Auctions", koja očekuje da će se instrument prodati za otprilike 80.000 dolara.
"Ovde možete videti pukotinu koja je nastala kada je udario gitarom. Kurt Kobejn, kada je bio na pozornici, kada je svirao, bio je mašina. Čovek je bio ljut i mogli ste to osetiti na pozornici. Osetili biste to zbog načina na koji se odnosio prema svojim instrumentima. Razbijeni predmet, na čudan način, tog slomljenog muzičara, koji je zaista odredio ovo grubo razdoblje muzike", rekao je Frederik za francuski AFP. 
Crnu gitaru Fender Stratocaster potpisala su sva trojica članova grandž sastava iz Sijetla dok su se uspinjala prema svetskoj slavi.
 
Nirvanini hitovi, od kojih je mnoge napisao Kobejn, uključuju "Come As You Are", "Lithium" i "Smells Like Teen Spirit", pesmu koja je postala himna generacije otuđenih tinejdžera.
 
Kobejn se mučio s zavisnošću od heroina i depresijom, a imao je i buran odnos sa svojom suprugom, Kortni Lov. Ubio se u aprilu 1994.
 
 
Aukcija, koja će se odvijati u Njujorku između 19. i 21. maja, takođe uključuje popis pesama koje je ružičastim flomasterom zapisao Kobejn za nastup u Sijetlu u aprilu 1991, za koji se očekuje da bi se mogao prodati i za 6.000 dolara.
Na tom nastupu izvedena je i pesma "Smells Like Teen Spirit", nekoliko meseci pre objave albuma "Nevermind", koji je prodat u više miliona primeraka. 
 
Predmeti iz karijera Edija van Hajlena, Elvisa Prislija, Fredija Merkjurija i Bilija Vajmana će se takođe prodavati na aukciji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika