Optužbe protiv pevača Ramštajna Tila Lindemana, bend demantovao

Jedna žena tvrdi da je pevač benda Ramštajn Til Lindeman pokušao da je prisili na seks.
Optužbe protiv pevača Ramštajna Tila Lindemana, bend demantovao
Foto: Youtube (Till Lindemann, Screenshot)

Bend odbacuje optužbe, piše portal DW.

Radi se o drogama, seksu i nasilju. O žurkama pre i posle Ramštajnovih koncerata. O ženama koje Ramštajnov tim navodno dovede iz publike kako bi u bekstejdžu "zabavljale" članove banda, kao što je pevač Til Lindeman.

Šelbi Lin iz Irske otputovala je na koncert grupe Ramštajn u glavni grad Litvanije Vilnjus, gde je taj bend započeo svoju ovogodišnju turneju po Evropi.
 
Tamo je pozvana na žurku pre koncerta i susrela je pevača Tila Lindemana, koji je, prema njenim rečima, hteo s njom da ima seksualni odnos. Ona je to odbila, na šta je Lindeman navodno reagovao veoma agresivno.
 
Osim toga, ona sumnja da su joj dali neku drogu, kao što su nokaut-kapi, jer kaže da je popila samo dva alkoholna pića i jedan gutljaj tekile, a ne seća se ničega što se događalo nakon toga.
 
Kada se kasnije probudila u hotelu, osećala je bolove i mučninu, a po celom telu imala je modrice.
 
Na društvenoj mreži objavila je fotografiju svojih povreda i tvrdi da je podnela krivičnu prijavu.
 
Lin je u utorak 30. maja na Tviteru takođe objavila da ju je litvanska policija pet sati ispitivala putem video-veze.
 
Ramštajn odbacuje optužbe
 
Pevač Lindeman nije još uvek ništa rekao u vezi s tim, ali je bend Ramštajn na svom Tviter-profilu odbacio optužbe: "Tako nešto se nije dogodilo u njihovoj blizini, a nije poznato ni da vlasti sprovode neku istragu", tvrdi bend.
Ta priča je proteklog vikenda kružila po društvenim mrežama i izazivala žučne rasprave. Javile su se još neke žene – anonimno – koje su navodno imale slične doživljaje i koje izražavaju potpunu solidarnost sa Šelbi. Drugi korisnici upozoravaju da s takvim optužbama treba biti oprezan, dok ništa nije dokazano.
 
Ipak, brojni fanovi grupe Ramštajn smatraju da je ono što je bend objavio na Tviteru suviše malo i pitaju u komentarima na profilima benda na društvenim medijima zašto se ne oglase o tome jasnije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".