Dodelu Gremija ove godine pratilo 17 miliona gledalaca: Najviše od 2020. godine

Prisustvo muzičkih zvezda iz prošlosti i sadašnjosti pomogla je povećati publiku CBS-ovog televizijskog prenosa 66. dodele nagrada Gremi.
Dodelu Gremija ove godine pratilo 17 miliona gledalaca: Najviše od 2020. godine
Foto: Beta/AP
Nedeljna ceremonija održana u Crypto.com Areni u centru Los Anđelesa, koju je vodio Trevor Noa, u proseku je imala 16,9 miliona gledalaca i verovatno će premašiti 17 miliona nakon što se gledaoci izvan kuće dodaju konačnom broju koji je objavila agencija Nilsen.
 
To je 34 odsto više gledalaca nego prošle godine, a ujedno najveći broj od dodele Gremija 2020. godine. Ta dodela održana je neposredno pre pandemije kovida19 koja je, čini se, podigla gledanost tadašnjeg šoua.
Gremiji su druga velika ovogodišnja dodela nagrada koja je zabeležila veliki porast gledanosti. Revitalizovana dodela Zlatnih globusa, takođe na CBS, povećala je gledanost za 50 odsto u odnosu na prošlu godinu, iako je gledanost i dalje znatno manja u odnosu na 2019. godinu.
 
Gledanost dodela nagrada uživo je manja poslednjih godina jer mladi gledaoci više vole da prate te programe u kratkim isečcima na društvenim mrežama nego u višesatnom prenosu uživo. 
Na 66. dodeli Gremija bila je pop superzvezda Tejlor Svift, koja nije nastupila, ali je izašla na pozornicu kako bi preuzela dva Gremija za pesmu "Midnights". Postala je prva izvođačica s četiri osvojene nagrade za album godine, nadmašivši Frenka Sinatru, Stivija Vondera i Pola Sajmona.
 
Noć je bila ispunjena legendama čiji su nastupi izazvali masovni odjek na društvenim mrežama, uključujući duet Trejsi Čepmen na njenom klasiku "Fast Car" iz 1988. s kantri zvezdom Lukom Kombsom, koji je prošle godine ponovo postao hit.
 
Džoni Mičel, koja sada ima 80 godina, ganula je publiku svojim kraljevskim izgledom dok je izvodila svoju klasičnu pesmu "Both Sides Now".
Bili Džoel završio je nastup svojom prvom novom pesmom u 30 godina. Zvezdana počast "In Memoriam" uključivala je Stivija Vondera i Eni Lenoks.
 
Najbolji izvođači su bili Majli Sajrus, SZA, Bili Ajliš i Dua Lipa.

Teme

Gremi

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika