Dikaprio pomogao u istrazi o korupciji u malezijskom državnom fondu

Holivudski glumac Leonardo Dikaprio saslušan je pred američkim sudom u okviru istrage o korupciji u malezijskom državnom razvojnom fondu 1MDB, a u koji je umešan i bivši malezijski premijer Nadžip Razak.
Dikaprio pomogao u istrazi o korupciji u malezijskom državnom fondu
Foto: Screenshot
List Vašington post je objavio kako je Dikaprio tajno dao izjavu pred sudom u Vašingtonu.
 
Zvaničnika američkog ministarstva pravde, koji je govorio za ovaj list, nije otkrio šta je konkretno Dikaprio kazao u vezi sa istragom, ali je istakao da je poznati glumac svojom izjavom doprineo i pomogao da se zadovolji pravda.
 
Istražitelji su smatrali da je Dikaprio svedok koji može pružiti korisne informacije o istrazi vezanoj za pranje nekoliko stotina miliona dolara iz investicionog fonda.
 
Naglašeno je takođe, da Dikaprio nije meta ove istrage.
 
Američke vlasti terete malezijskog preduzetnika Joa Taeka Loa za pranje nekoliko stotina miliona dolara koje je uzeo iz malezijskog razvojnog fonda, te taj novac delio svojim poznanicima.
 
Navodno je među njima bio i glumac Dikaprio.
 
Usput su se pojavile i spekulacije da je i film "Vuk sa Volstrita" (The Wolf of Wall Street) iz 2013. godine, u kojim Dikaprio tumači glavnu ulogu, finansiran upravo tim novcem.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.