Najbogatiji Kinez donira SAD-u maske i testove za virus korona

Najbogatiji Kinez i osnivač Alibabe Džek Ma najavio je da će Sjedinjenim Američkim Državama donirati milion maski i pola miliona kompleta za testiranje na korona virus.
On je to objavio na Tviteru svoje fondacije preko koje će se odvijati donacija.
 
"Ova kriza predstavlja ogroman izazov za čovečanstvo u globalizovanom svetu. Protiv pandemije ne može da se bori nijedna zemlja pojedinačno", navedeno je u saopštenju fondacije Džek Ma.
 
Njegovo bogatstvo procenjuje se na skoro 40 milijardi dolara.
 
Ma je već donirao 14,4 miliona dolara za razvoj vakcine protiv virusa korona u Vuhanu. Takođe je donirao sredstva Japanu, Južnoj Koreji, Italiji, Iranu i Španiji za suzbijanje epidemije.
  • mila

    14.03.2020 12:06
    za pohvalu
    Nasi bogatasi treba da se ugledaju na ovog coveka. Stekli su olako dosta novaca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.