Skoro polovina ispitanih Amerikanaca želi "Stenu" za predsednika, trećina bi podržala Anđelinu Džoli

Prema nedavno sprovedenom istraživanju javnog mnjenja u Americi, najmanje 46 odsto ispitanih bi podržalo predsedničku kandidaturu glumca Dvejna Džonsona.
Poznati glumac i bivši profesionalni rvač nagovestio je da bi mogao da bude kandidat za predsedniče izbore u Americi 2024. godine. Anketa koju je objavila agencija "Piplsej" sugeriše da bi gotovo polovina odraslih Amerikanaca podržala ovu kandidaturu.
 
U anketi koja je obavljena u aprilu učestvovalo je 30.138 odraslih Amerikanaca i rezultati pokazuju da čak 58 odsto podržava neku od opcija političke aktivnosti Dvejna Džonsona, kao i Metjua Mekonahija koji želi da postane guverner Teksasa.
 
Njih 29 odsto bi podržalo kampanje oba glumca, dok je 17 odsto reklo da bi podržali samo Džonsonovu kandidaturu.
 
Pored Džonsona, anketa je tražila od ispitanika da navedu i druge poznate ličnosti za koje misle da bi trebalo da se kandiduju za predsednika. Predsedničku kandidaturu Anđeline Džoli bi podržalo 30 odsto ipitanih, dok je 27 odsto podržalo Opru Vinfri, a 22 odsto Toma Henksa.
 
Više od 63 odsto Amerikanaca misli da bi holivudske zvezde bile dobri političari ukoliko imaju političke ambicije ili pravi tim iza sebe, a 81 odsto veruje da zvezde imaju uticaja na javno mnjenje.
 
Dvejn Džonson je, povodom ove ankete, rekao da bi se kandidovao ukoliko je to zaista želja većine.
 
"Cilj mi je da ujedinim našu zemlju. Ukoliko zaista ljudi žele, uradiću to", rekao je "Stena".
  • Gojko

    08.05.2021 20:44
    Demokratija je vladavina većine. Kad je većina zatucana, demokratija je vladavina idiota.
  • darko

    08.05.2021 18:45
    nekad pomislim da je film idiocracy proročanstvo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.