Akademija: Vil Smit je odbio da napusti dodelu Oskara posle incidenta na sceni

Glumac Vil Smit odbio je zahtev da napusti ceremoniju dodele Oskara nakon što je ošamario voditelja Krisa Roka, saopštila je Američka filmska akademija.
Vil Smit je tokom ceremonije dodele Oskara ošamario Roka na sceni, nakon što je ovaj napravio šalu na račun glumčeve supruge, Džejde Pinket Smit.
Manje od sat vremena posle incidenta, dodeljena je nagrada za najboljeg glumca, a Oskar je pripao Smitu, što je pokrenulo pitanje zašto on nije udaljen sa ceremonije, prenosi Rojters.
"Stvari su se odvijale na način koji nismo mogli da predvidimo. Iako želimo da razjasnimo da je gospodin Smit zamoljen da napusti ceremoniju i da je on to odbio, takođe priznajemo da smo mogli drugačije da rešimo ovu situaciju", navodi se u saopštenju Akademije.
 
Akademija je saopštila da je pokrenula postupak koji bi mogao da dovede do disciplinske mere protiv Smita zbog kršenja njenih pravila ponašanja, "uključujući neprikladan fizički kontakt, uvredljivo ili preteće ponašanje i ugrožavanje integriteta Akademije".
 
Suspenzija, isključenje ili druge sankcije mogu biti odobrene na narednoj sednici odbora 18. aprila, navodi Rojters. 
 
Smit se u ponedeljak izvinio Roku, Akademiji i gledaocima, i poručio da je "prešao liniju" "emotivno reagovao" i da je "pogrešio".
 
Oglasio se Kris Rok
 
Komičar Kris Rok održao je prvi nastup nakon skandala tokom dodele Oskara. Odmah pri izlasku na binu, Rok je uputio značajan pogled publici i rekao "Pa, kakav je bio vaš vikend?" pre nego što im je najavio da ne namerava da se bavi incidentom jer "još procesuira šta se dogodilo".
 
"Nemam šta da kažem o tome, pa ako ste došli zbog toga...još obrađujem šta se dogodilo, pa ću u nekom trenutku pričati o tom s***u", poručio je komičar.
 
U jednom trenutku je neko iz publike povikao "Je*eš Vila Smita", međutim Rok nije odreagovao na tu provokaciju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.