Španski sud započeo novu istragu protiv Šakire zbog utaje poreza

Španski sud saopštio je da je započeo novu istragu protiv kolumbijske muzičke zvezde Šakire, u vezi sa navodnom utajom poreza na prihod i luksuz u 2018. godini.
Španski sud započeo novu istragu protiv Šakire zbog utaje poreza
Foto: Beta/AP
Sud u severoistočnom gradu Esplugues de Ljobregat, u blizini Barselone, nije izneo druge detalje u saopštenju, preneo je Rojters.
Očekuje se da će se poznatoj pevačici suditi krajem godine u drugom predmetu koji se odnosi na 14,5 miliona evra zaostalih poreza koje duguje za period od 2012. do 2014. godine.
U tom slučaju, tužilac traži do osam godina zatvora protiv zvezde koja ima 46 godina i čije je puno ime Šakira Isabel Mebarak.
 
Šakirin pravni tim rekao je da će dati komentar kasnije tokom dana.
 
Podsećamo, Šakirino ime se uz mnoge druge slavne ličnosti pojavilo u Pandora papirima, gde su procurile informacije o tome da je navodno koristila svoje ofšor kompanije da upravlja svojim muzičkim biznisom u svetu. 
 
To je navelo španske vlasti da pokrenu istragu protiv pevačice, a u julu 2021. utvrđeno je da pevačica nije platila 16,4 miliona dolara u porezima u periodu od 2012. i 2014. i da mora na sud. 
 
Njeni predstavnici tada su saopštili da je pevačica platila poreze, čim je saznala da je dužna. Šakirini advokati tada su tvrdili da je ona tokom perioda koji se spominje u optužnici bila "bez tačnog prebivališta zbog njenog posla" i da iz tog razloga nije mogla da bude tretirana kao poreski rezident. Pevačica je tada navodno "živela u avionu više od bilo kojeg pilota".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.