Čemu služi mali džep na farmerkama?

Ako su vam farmerke omiljeni deo odeće i pantalone oblačite jednom godišnje i to u svečanim prilikama, onda je vreme da saznate čemu zapravo služi mali džep, koji se uobičajeno nalazi s prednje desene strane.

Taj džep svakako nije za metalni novac i slične sitnice koje većina nas bespomučno gura u njega, a potom se još više muči da ga izvadi.

Mali džep na farmerkama zapravo služi za džepni sat.

Ovaj džep se pojavio početkom 19. veka i njegova namena je bila da zaštiti sat od oštećenja. Do tada se džepni sat obično nosio u malom džepu prsluka. Ovi satovi su polako ali sigurno otišli u istoriju i još se retko mogu videti, a mali džep na farmerkama je ostao kao nasleđe nekih davnih vremena da nas na njih podseća.

Autor: Alo
 

  • ...

    23.01.2016 20:47
    za zippo
  • mrva

    23.01.2016 20:32
    za paketić gandže
  • maka

    23.01.2016 20:03
    za fleš
    Za fleš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.