Turisti uništavaju 200 miliona godina stare otiske dinosaurusa jer misle da je obično kamenje

Turisti nesvesno uništavaju 200 miliona godina stare otiske dinosaurusa u Juti, upozorili su lokalni zvaničnici.
Najmanje deset praistorijskih otisaka raptora, dugih do 43 centimentra, nestalo je iz nacionalnog parka Red flit u poslednjih šest meseci. 
 
"Turisti ne shvataju da je kamenje, koje podižu s tla i bacaju u vodu, zapravo prekriveno tragovima koje su ostavili dinosaurusi", izjavio je urpavnik parka Džoš Hansen. 
 
Osoblje je u parku zato postavilo dodatne znake upozorenja, kako bi se sprečio dalji vandalizam.  Takođe se razmatra angažovanje ronilaca, u pokušaju da se na površinu izvuku bačeni otisci, piše "Independent", a prenosi B92. 
 
Ipak, mnogi od njih najverovatnije su bespovratno izgubljeni, što zbog raspadanja prilikom udara, što zbog razlaganja u vodi. 
 
Park godišnje privuče više od 33 hiljada posetilaca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin