Preskakanje doručka uzrokuje loš zadah

Iako je dobro poznato da je doručak najvažniji obrok u danu, jer podstiče metabolizam i daje energiju, mnogi ipak još ne jedu ovaj obrok iz raznih razloga, ali možda će to promeniti kad saznaju da upravo zbog toga mogu da imaju loš zadah.
Preskakanje doručka uzrokuje loš zadah
Foto: Pixabay
Kako piše "Daily mail", preskakanje doručka u ustima ostavlja bakterije koje bismo inače isterali hranom. 
 
"Ako ne jedete doručak, imate jednu od najgorih navika koja uzrokuje loš zadah jer usna šupljina ostaje suva i puna bakterija", rekao je doktor Mervin Druian iz Londonskog centra za estetsku stomatologiju. 
 
Još više bakterija moglo bi da nastane ako za doručak odaberete žitarice sa šećerom. 
 
Umesto toga, savetuje Druian, trebalo bi da pojedete voće i pijete vodu. Na taj način ćete najefikasnije odstraniti bakterije iz usta.
  • Shimmy

    04.06.2018 10:37
    A pitao bi
    A pranje zuba ujutru to nista?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin