VIDEO: Pokušaće da prepliva Tihi okean preko Velike pacifičke mrlje smeća

Francuski plivač Ben Lekomt pokušava da postane prva osoba koja će preplivati Tihi okean, i to preko Velike pacifičke mrlje smeća, kako bi podigao svest o zagađenju plastikom.
Lekomt je u avanturu krenuo iz Japana, a ovaj 51-godišnjak će plivati osam časova dnevno u narednih više od šest meseci prema američkoj zapadnoj obali.
 
Na tom putu suočiće se sa opasnostima poput ajkula, oluja, meduza i ekstremno niske temperature vode. On se nada da će podići svest o klimatskim promenama, a tim naučnika će vršiti istraživanja tokom njegovog plivanja u dužini od 9.000 kilometara.
 
Oni će proučavati ostatke plastike, efekte ekstremnog naprezanja na srce i na koji je način oštećena japanska nuklearna elektrana Fukušima uticala na okean.
 
Lekomt, koji živi u SAD, pripremao se plivanjem u otvorenoj vodi svakog dana po nekoliko časova, a obavljao je i vežbe "vizuelizacije i disocijacije" da bi bio mentalno spreman. Pripreme su trajale više od šest godina, a Lekomt kaže da je o ovom cilju razmišljao mnogo duže.
 
  • Мунгос

    05.06.2018 23:13
    Е, онда ће га Светско Еколошко Друштво прогласити за свог почасног члана. Који није жалио свој живот да би упозорио свет које све проблеме стварају пластичне кесе које Срби по 7 комада дневно бацају у пацифичку мрљу. Пазите, кесе добијају бесплатно, ту нешто није у реду.
  • Мунгос

    05.06.2018 23:07
    А шта ће бити ако га на пола пута апне неки морски цуцко?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin