Plaćaju onima koji pristanu da budu zaraženi gripom

Istraživači Univerziteta Sent Luis plaćaju 3.500 dolara osobama koje pristanu da budu zaražene gripom, a cilj je da pronađu univerzalnu vakcinu protiv gripa.
Plaćaju onima koji pristanu da budu zaraženi gripom
Foto: Pixabay
Hotel Influenca imaće 24 sobe, a u njemu će volonteri dobiti vakcinu i biti izloženi virusu. Među njima je i vrsta H3N2 od kojeg je umro veliki broj mladih i dece, a među njima je bilo i vakcinisanih.
 
Oni koji se prijave da učestvuju u istraživanju moraće da borave u hotelu 10 dana i imaće potpunu negu i zabavu. Istraživači tvrde da je ovo mesto savršeno za razvoj univerzalne vakcine, koju američka vlada smatra prioritetima javnog zdravlja.
 
Svake godine vakcine se poboljšavaju, ali uprkos tome hiljade ljudi umre. Naučnici žele da naprave vakcinu koja će delovati protiv svih virusa.
 
Polovina volontera koji budu učestvovali u studiji dobiće virus gripa, a polovina placebo. Ovi koji dobiju virus, možda će dobiti nekoliko vrsta tokom boravka. Nakon 10 dana boravka u karantinu ići će kući.
  • www

    09.06.2018 12:46
    @ Dragan
    Vakcine se prave sezonski, protiv tačno određenih sojeva virusa gripa. Virusi su vrlo specifični, za njih su potrebna tačno određena antitela. Ovi pokušavaju da naprave univerzalnu vakcinu, koja će delovati na sve sojeve virusa gripa i neće morati da se pravi posebno za svaku sezonu. To bi bitno pojfinilo vakcinaciju, ali je pitanje da li moguće.
  • Dragan

    09.06.2018 12:32
    Grip
    Ja sam mislio da je vakcina protiv gripa pronađena. Godinama se pelcujemo sa istom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin