VIDEO: Učitelj usvojio dečaka kako bi ga vratio na listu čekanja za novi bubreg

Trinaestogodišnji Demijan iz Kolorada morao je da napusti školu i preseli se u bolnicu jer su se njegovi hranitelji odlučiti da prestanu da se brinu o njemu kada su njegovi bubrezi otkazali.
Dečak je uskoro izbačen s liste čekanja za bubreg, a celu situaciju je spasao njegov učitelj.
 
Demijan je 13-godišnji dečak kojem su otkazali bubrezi i trebalo je da bude stavljen na listu za transplataciju. Ipak, prema zakonu i pravilima države, na listu nije stavljen jer nije imao hranitelje, prenosi "Dejli mejl".
 
Život je proveo u hraniteljskim porodicama, a već pet godina se bori sa bolesnim bubrezima te redovno odlazi na dijalize. Njegovim dosadašnjim hraniteljima je njegovo stanje bilo "previše", te su odlučili da više ne vode brigu o njemu. Dečak je tako vraćen brizi države i ostao je bez doma.
 
Pre nego što je otišao u bolnicu, posetio je školu i ispričao učitelju Finu Laningu priču o svojoj situaciji. To je potreslo učitelja, koji je odlučio da pomogne dečaku i usvoji ga. Uskoro su završili svu potrebnu papirologiju, pa se dečak preselio u dom svog učitelja. Stavljen je na listu čekanja i uskoro će dobiti novi bubreg.
 
"Demijan je jako pametan i zabavan, ali je i odgovoran i samostalan s obzirom na svoje godine. Svoje probleme uvek drži za sebe, ali je sa mnom mogao da priča o svojoj situaciji", kazao je Laning dodavši da noćima nije mogao da spava nakon što mu je dečak ispričao svoju priču.
 
Laning je prošao obuku kako bi naučio da se brine o detetu koje ima bolest bubrega, a s obzirom da sada ima mnogo veće troškove, obratio se strancima na stranici GoFundMe kako bi olakšao finansijsku situaciju u kući. 
 
  • AleksaBukovac

    06.06.2019 10:30
    @domanovic
    Čuj lika, priča o plemenitosti jednih a pljuje indirektno po plemenitosti drugih a prevideo da ostaviše dete biološki roditelji ko zna zbog čega a dodeljeni ga napustiše da se ne cimaju.

    Scaka cast učitelju, pouka priče da se svet deli na dobre i loše ljude, ali kapitalizam zapada pomera odnos gde je pre bilo 1 loš na 100 dobrih, sada je 50 prema 50.
  • pera

    06.06.2019 09:34
    Oni imaju taj osecaj za zajednicu, osecaj da pomognu u nevoji.
    Mi ovde samo kafu, rakiju i prasetinu nudimo, i tu se nase "gostoprimstvo" zavrsava, na probleme slezemo ramenima i napravimo tuznu facu.
    Uostalom, zato i zivimo u brlogu jer ni sami prema sebi nismo bolji.
  • Zoran

    06.06.2019 09:32
    @Domanovic
    Hranitelji su ga napustili kad su krenuli problemi sa bubrezima. Roditelje nije ni imao, ne znamo sta je sa njima. Ucitelj je jako plemenit, ali u ovoj situaciji koja je u startu kontraprimer plemenitosti prigovarati Rusima nema mnogo smisla.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin