VIDEO: Senator tražio zakon za zaštitu muškaraca kako ih žene ne bi navele na silovanje

Maležanski senator šokirao je javnost predloživši zakon o seksualnom zlostavljanju koji bi štitio muškarce od toga da "budu zavedeni" na zločine poput silovanja.
Senator Mohd Imran Abd Hamid, naime, tvrdi da žene mogu "zavesti" muškarce i tako ih podstaći na silovanje odećom koju nose, svojim postupcima i rečima. Svoje je stavove izneo prošlog meseca u maleženskom parlamentu. 
 
"Predlažem zakon o seksualnom zlostavljanju koji bi zaštitio muškarce od ponašanja, reči i odeće na ženama koje mogu prouzrokovati da oni budu zavedeni do te mere da počine incest, silovanje, seksualno zlostavljanje ili gledanje pornografije. Ovo je važno jer nama (muškarcima) treba zaštita. Žene nas mogu svojim postupcima i načinom oblačenja zavesti da prekršimo zakon i uzrokovati da budemo optuženi za zločine. Tražim od ministara da razmisle o ovom kako bi muškarci bili sigurni, a zemljom vladao mir", prenosi njegovu izjavu Unilad. 
 
Ovaj predlog je razbesneo borce za ženska prava, a čak su se i njegove kolege iz stranke pod nazivom Ljudska stranka prava (PKR) distancirali od njega. 
 
Predsednik PKR-a Anwar Ibrahim, koji je inače njihov kandidat za premijera države, izjavio je da je stranka taj zakon odbacila i da ga smatraju "apsurdnim i uvredljivim za žene". Takođe kaže da bi takav zakon mogao ostaviti utisak da su "muškarci nemoralni i da ih je lako zavesti da počine takva nezamisliva dela". 
 
Senator je nakon toga morao morao da se izvini javnosti, ali ovo mu nije prvi put da je rekao nešto slično. Kako piše Unilad, 2015. bunio se protiv "seksi dresova" ženskih sportista jer "podstiču na seks". 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin