VIDEO: Planinar sa slomljenom nogom dva dana puzao dok ga nisu spasili

Australijski planinar koji je povređen nakon pada niz vodopad od šest metara kazao je kako je slomljenu nogu morao da "nosi" dok je dva dana puzao do čistine s koje je spasen.
Nil Parker (54) sam je bio na izletu u blizini Brizbejna kada se u nedelju okliznuo i završio sa slomljenim zglobom i potkolenicom koja je "pukla na pola", prenosi BBC.
 
S obzirom na to da je u padu izgubio mobilni telefon zaključio je da mu je najbolji izgled za spas da dopuzi do čistine. Nakon dvodnevne agonije stigao je do čistine na kojoj su ga spasioci uočili.
 
"Puzao sam metar, metar i po, pa pravio pauzu", rekao je novinarima u bolnici. "Trebalo mi je dva dana za tri kilometra. Mislio sam da nikad neću stići", kazao je.
 
Parker je kazao da je planirao trodnevni izlet kada se otkotrljalo kamenje i on je pao niz vodopad. Parker je u opremi imao zavoje koje je kombinovao sa štapovima kako bi imobilizovao nogu, a imao je i sredstva protiv bolova, kao i malo hrane.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin