"Lego" razmatra iznajmljivanje svojih kockica

Danski proizvođač igračaka "Lego" razmišlja o modelu iznajmljivanja svojih čuvenih kockica, kako bi odgovorio na problem korišćenja plastike u svojim proizvodima.
"Lego" razmatra iznajmljivanje svojih kockica
Foto: Pixabay
Proizvodne kompanije iz različitih sektora u modelu iznajmljivanja proizvoda vide priliku za poboljšanje uticaja na životnu sredinu, ali i novi izvor prihoda.
 
Komisija za poslovanje i održivi razvoj, pokrenuta u Davosu 2016. godine, procenila je da bi prihodi i potencijalna ušteda od iznajmljivanja proizvoda mogla da do 2030. dostigne 1.000 milijardi dolara.
 
Potpredsednik kompanije "Lego" zadužen za održivost poslovanja Tim Bruks izjavio je kako je "Lego potpuno otvoren prema ideji iznajmljivanja igračaka". 
 
"To je moguće, iako postoje određene tehničke prepreke", izjavio je Bruks. Pri tom je mislio na složenost pojedinih kompleta lego kockica koji sadrže i po hiljadu delova.
 
"Kolike su šanse da ga iznajmite osmogodišnjem detetu i kasnije sve delove dobijete nazad?", dodao je Bruks.
  • Vidoviti Limanac

    19.10.2019 18:40
    Radosno detinjstvo
    Proveo sam detinjstvo uz ove kocke!
    Kontam da su Legoteke po gradovima genijalna ideja!
    Ja bih bio drug član sa svojom decom!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin