Saša Baron Koen: Hitler bi verovatno smeo da ima antisemitske reklame na Fejsbuku

Adolf Hitler bi verovatno mogao da objavljuje svoje antisemitske reklame na Fejsbuku da je ta društvena mreža postojala 1930-ih godina, izjavio je komičar Saša Baron Koen kritikujući Fejsbuk.
Saša Baron Koen: Hitler bi verovatno smeo da ima antisemitske reklame na Fejsbuku
Foto: Pixabay
"Fejsbuk će objaviti sve 'političke' reklame koje hoćete, čak i ako sadrže laži", rekao je Koen u Njujorku na konferenciji Udruženja za borbu protiv antisemitizma (Anti-Defamation League - ADL).
 
"Polazeći od takve, uvrnute logike, da je Fejsbuk postojao 1930-ih godina, pustio bi Hitlera da postavlja reklame od 30 sekundi o 'rešavanju jevrejskog pitanja'", rekao je britanski glumac jevrejskog porekla, poznat po oštrom jeziku.
 
Koen je pozvao Fejsbuk da proverava sadržaj reklama pre objavljivanja, a "ako su to reklame s pogrešnim informacijama, vratite novac i to ne objavljujte".
 
Fejsbuk je u septembru naveo da neće više filtrirati političke reklame, smatrajući da je za korisnike interesantno da to vide, ali je istovremeno pooštrio pravila transparentnosti tako da oglašivači moraju jasno da se identifikuju.
 
Saša Baron Koen je poznat po komičnom filmu "Borat" u kojem glumi novinara iz Kazahstana. Taj film mu je 2006. godine doneo "Zlatni globus" Udruženja stranih dopisnika u Holivudu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".