Uginula dva hibrida svinje i majmuna

Sedam dana od rođenja uginula su dva hibrida svinje koji sadrže DNK majmuna, koji su deo istraživanja čiji je cilj da se otkrije način za uzgoj ljudskih organa u životinjama za transplantacije.
Uginula dva hibrida svinje i majmuna
Foto: Pixabay (Ilustracija)
Naučnici iz državne laboratorije matičnih ćelija i reproduktivne biologije u Pekingu saopštili su da je u istraživanju korišćeno više od 4.000 embriona.
 
Kako se navodi, u pet dana stare embrione svinja ubrizgane su matične ćelije majmuna sa fluorescentnim proteinom i na taj način su istraživači mogli da otkriju gde su ćelije završile.
 
Naučnici nemaju odgovor na pitanje zbog čega su svinje uginule, jer su "normalno izgledale", tako da je verovatno reč o "problemu u procesu vantelesne oplodnje".
 
Mediji prenose da određeni naučni krugovi upozoravaju da je kreiranje hibrida etički problematično i da predstavlja manipulaciju životom i vrstama.
 
Međutim, Kina ne odustaje od namere da kreira majmuna koji će delom imati ljudski mozak kako bi mogli da proučavaju Alchajmerovu bolest. Podseća se i da je hibrid svinje i čoveka kreiran početkom 2017. godine na Salk institutu u San Dijegu, ali je ta svinja uginula nakon 28 dana.
  • Bane

    08.12.2019 13:24
    A kod nas živi i zdravi, pa još na vlasti.
  • deda

    08.12.2019 11:59
    nek ukrste onda svinju sa stonogom, koji ce nam andrak pametni majmuni i svinje koje skacu sa duda na dud
  • 1984

    08.12.2019 11:06
    Kakav uzgoj organa ovi idioti će pokušati da uzgajaju ljude koji bi ima služili kao roblje i ratna tehnika. Čoveka pokušavaju da svedu na nivo radne mašine bez sposobnosti razmišljanja i potrebe za održavanjem. Kada se jedna mašina pokvari pošalje se na drobilicu i uzgoji se nova. Iste namere postoje prema ljudima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.