Prodavnica u Severnoj Irskoj radiće svaki dan po sat vremena, smeju da dođu samo stariji

Severnoirski trgovinski lanac "Iceland Foods" odlučio je da od danas, 17. marta u Belfastu otvori vrata svojih prodavnica isključivo za starije osobe od 8 do 9 sati ujutro, da bi se snabdeli potrepštinama usred pandemije virusa korona.
Prodavnica u Severnoj Irskoj radiće svaki dan po sat vremena, smeju da dođu samo stariji
Foto: Pixabay
Upravaovog lanca prodavnica u nedelju je pozvala stanovništvo da prestane s paničnom kupovinom za vreme pandemije, uz objašnjenje da će zbog takvog ponašanja mnogi kojima su potrebne iste potrepštine ostati bez njih. 
 
"Razumemo vašu zabrinutost, ali ako nakupujete više nego što vam je zaista potrebno, to će značiti da će neko drugi ostati bez potrebnih namirnica i ostalih potrepština. Budemo li razumni i budemo li delovali zajedničkim snagama, biće dovoljno za sve", kaže se u saopštenju trgovinskog lanca objavljenom u nedelju u lokalnim novinama. 
 
Odluka je naišla na pozitivne komentare na društvenim mrežama.
 
Odluka "Icelanda" usledila je nakon što je britanska vlada pozvala naciju da u borbi protiv virusa korona uloži napore slične onima koji su pomogli zemlji da prebrodi nemačka bombardovanja tokom Drugog svetskog rata, najavivši dugotrajnu izolaciju svih starijih od 70 godina.
  • VIKTOR

    17.03.2020 11:34
    Bravo!
    Možda pročitaju odgovorni i kod nas...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.