U Beču građanima fijakerom dostavljaju besplatne obroke

U saradnji sa hotelom "Interkontinental", fijakeristi u glavnom gradu Austrije svakodnevno dostavljaju 250 besplatnih obroka građanima austrijske prestonice.
U Beču građanima fijakerom dostavljaju besplatne obroke
Foto: Pixabay
Kako navodi Kancelarija Grada Beča u Beogradu, svaki fijakerista dostavlja hranu na oko 15 adresa dnevno, a oduševljenje građana koji čekaju na obrok je veliko. 
 
Svi hoteli i ugostiteljski objekti u prestonici su zatvoreni, ali zaposleni u hotelu "Interkontinental" u Beču, zajedno sa fijakeristima svakodnevno pripremaju hranu koju besplatno dostavljaju građanima Beča.
 
U ovoj neobičnoj kampanji, pored hotelskog tima učestvuje i udruženje "Bečki fijakeri", kompanija "Karitas", iz koje dolazi najveći broj volontera koji dostavljaju hranu. Tu su i kompanije koje su obezbedile termorančeve, taksi vozila kao podršku prevoza, i kompanija "Georg Gregori", koja je osmislila optimalne rute za dostavu hrane, koristeći besplatan softver kompanije "Gb consite", prenosi RTS.
 
"Hotel postoji već 50 godina i mi smo institucija koja je i sama deo Beča", rekla je direktorka hotela "Interkontinental", Brigit Tratner.
 
Napominje i da je ova akcija odlična za zdravlje konja, kojima je to odlična vežba.
  • podbarac

    11.04.2020 19:12
    eh
    eto baš lepo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin