Izmerena najviša temperatura ikada na Zemlji - 54,4 stepena

U američkom Nacionalnom parku Dolina smrti, koji se nalazi u Kaliforniji, izmerena je najviša temperatura ikada izmerena na Zemlji, od čak 54,4 Celzijusa.
Izmerena najviša temperatura ikada na Zemlji - 54,4 stepena
Foto: Pixabay
Tu temperaturu potvrdila je i američka meteorološka služba, prenosi BBC.
 
Prethodnih dana, a posebno proteklog vikenda, toplotni talas pogodio je američku zapadnu obalu, a visoke temperature doprinele su i nestanku struje u pojedinim delovima, jer elektrane nisu ispravno funkcionisale.
 
Ranije, najviša temperatura bila je 54 stepena i ona je takođe izmerena u Dolini smrti 2013. godine, a nakon što je odbačena temperatura od 56,6 stepena jer se veruje da nije dobro izmerena sa čitača temperature.
 
Kako se navodi, očekuje se da će temperature početi da opadaju od ponedeljka.
 
Dodaje se da pored nestanka struje, velike vrućine mogu da dovedu do topljenja asfalta, prinudnog sletanja aviona i usijanja unutrašnjosti vozila, a mogu nepovoljno da utiču i na poljoprivredna dobra.
  • temp.

    17.08.2020 15:53
    Interesantno bi bilo videti koje su najviše temperature na Arabijskom poluostrvu .
  • Hm...

    17.08.2020 15:36
    Sahara
    U Sahari dnevno kolebanje je 35 stepeni, po seyonama 56.5 stepeni...Pesak dostiže temperaturu u pustinji od 81 stepen, možete jaja u tiganju da ispečete. Najviša temperatura na Zemlji izmerena je u oazi Azizi, u Libijskoj pustinji i iznosila je 57,8 stepeni...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin