Ko se samoizoluje dobije 550 evra

Engleski sistem za testiranje i praćenje virusa korona omogućava isplatu podrške od 500 funti (oko 550 evra) ljudima koji se samoizoluju nakon što dobiju obaveštenje preko aplikacije.
Ko se samoizoluje dobije 550 evra
Foto: Pixabay (ilustracija)
Novac je već bio dostupan ljudima kojima je naloženo da se samoizoluju putem programa za praćenje kontakata preko telefona, e-pošte ili poruke, ali ne i putem aplikacije zbog anonimnosti, objavio je Rojters.
 
Svaki pojedinac koji u aplikaciji dobije upozorenje o samoizolaciji sada može da registruje svoje podatke kako bi primio uplatu.
 
Snažna zaštita privatnosti korisnika bila je ključni zahtev koji su postavili Apple i Google kada su tehnologiju učinili dostupnom za razvoj aplikacija za praćenje kontakata ljudi zaraženih Covidom19.
 
Pojedinačni korisnici ne moraju da unose lične podatke kada se registruju za upotrebu aplikacije, što znači da automatski generisani zahtevi za obaveštavanjem o samoizolaciji nisu obavezujući.
 
Korisnik će ostati anoniman nakon što dobije obaveštenje ako ne želi da zahteva novac, saopštila je služba za praćenje Covida.
 
Novčana pomoć je osmišljena kao podstrek ljudima da ostanu kod kuće kada dobiju pozitivne rezultate testa, kako bi usporili širenje virusa korona.
  • @Lena

    15.12.2020 10:53
    Naravno
    Pa normalan covek bi sedeo kod kuce i bez novcane naknade ukoliko dobije pozitivne rezultate
  • Lena

    14.12.2020 11:34
    Ekonomije su toliko neuporedive... nasi pricaju o inostranim platama i penzijama a ne vide koliki su troskovi. Nije isto kad ti je kilo jabuka 50 ili 600din, ako zivis u svojoj kuci ili placas stanarinu 2000 za trosoban stan od 80kvm ili 800 za 20 kvm.
    Nasem coveku je nezamislivo da se pivo ili kafa plate 500-800din.

    Pokusajte da uporedite minimalne zarade i procenat, juna je bila 1600e. Ugrubo dobijaju trecinu minimalne zarade.
    Da li bi sedeli kuci za 100e?
  • skola

    13.12.2020 19:31
    skola
    Kod nas nisu hteli da uplate bar jednom roditelju male dece (do 12 god) neku jednokratnu pomoc od 100-20 evra ili bar minimalac, da jedan mesec ostanu kod kuce sa detetom, i da malo dete ne ide u vrtic ili skolu. Nego rekli mala deca moraju da idu u vrtic ili skolu, neka se zaraze, neka zaraze roditelje, bake, deke, neka roditelji idu na bolovanje. Bolovanje i lecenje po bolnicama vise kosta drzavu nego sto bi kostalo da su im taj jedan mesec dali 100-200 evra da ostanu kod kuce. Sramota. NIkad nisam zeleo da idem odavde, ali posle ovoga zelim, jer im nisu bitni zivoti ljudi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin