Finansijski savetnik u Trampovoj kompaniji predao se vlastima

Glavni finansijski savetnik u kompaniji bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa predao se danas vlastima, dok Trampovoj organizaciji prete krivične optužbe, piše Njujork tajms.
Finansijski savetnik u Trampovoj kompaniji predao se vlastima
Foto: Pixabay
Alen Vajselberg došao je danas u zgradu Krivičnog suda na Menhetnu, navodi list. Ne očekuje se da će sam Tramp biti optužen tokom ove sedmice, iako tužioci navode da se njihova istraga Trampove kompanije nastavlja, rekao je advokat bivšeg predsednika Ronald Fisketi.
 
Očekuje se da se optužbe fokusiraju na to da li su Vajselberg i drugi zvaničnici u kompaniji dobijali povlastice kao što su stanovi ili automobili za koje nisu plaćali najam, a da to nisu prijavljivali poreskoj službi.
 
Optužnica protiv Vajselberga bila bi prva koja bi proistekla iz istrage Trampove kompanije.
 
Tramp je negirao bilo kakve malverzacije i naveo da je istraga "lov na veštice" koji sprovode politički motivisani tužioci.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin