Stručnjak za pirotehniku: Pogrešio je oružar, glumac ne vodi računa o oružju

Reditelj Zdravko Šotra smatra nepojmljivim da se snimanje filma završi tragedijom, kao što je to slučaj kada je Alek Boldvin usmrtio snimateljku i ranio reditelja na setu filma "Rust".
"Pokušavam da shvatim kako se to desilo", rekao je Šotra portalu nova.rs, ističući da su na svakom snimanju pirotehničari zaduženi za sve što je vezano za oružje i da se na snimanjima uvek koriste lažnjaci.
 
Šotra se pita kako je iskusan pirotehničar mogao da dozvoli da se koriste meci koji mogu da ubiju bilo koga i ukazuje da je on tu da spreči bilo kakvu neopreznost svakog člana ekipe i mogućnost da nešto krene po zlu.
 
"Pada mi na pamet da je možda i neka diverzija, jer nepojmljivo mi je da jedan tako iskusan i poznat glumac, kakve god naravi bio, učini nešto tako", kazao je reditelj i ocenio da je krivac onaj ko mu je dao taj "rekvizit", ali da će istraga pokazati šta se zaista desilo.
 
Hrvatski stručnjak za pirotehniku Marijan Karoglan, koji je, između ostalog, radio na Spilbergovoj "Šindlerovoj listi", rekao je da je pravilo da glumac ne vodi računa o oružju.
 
"Glumcu se da oružje koje je ispravno i s manevarskom municijom koju upotrebljavamo na filmu", rekao je, dodajući da je takvo oružje gotovo bezazleno ako nije velika blizina, ali da čak ni iz velike blizine filmsko oružje ne može da ubije čoveka.
 
"Prema mom mišljenju pogrešio je oružar", kazao je Karoglan za "Večernji list", pitajući se da li je neko smestio holivudskom glumcu ili ne.
  • Zasto

    23.10.2021 10:25
    Kako god, moglo se snimati tako da se pistolj uperi u prazan zid u prostoriji gde nema nikog i tako usnimi. Snimi se samo kako drzi pistolj, zasto bi moralo i da se ispaljuje bilo sta, ne treba ni corak ispaljivati
  • Milos

    23.10.2021 08:22
    Tuga
    Ovako je stradao I Brendon Li (sin Brus Lija) na snimanju filma Vrana.
  • Marta

    23.10.2021 06:12
    hmmm
    Zar nije Brendon Li tako slicno poginuo na snimanju Vrane?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".