Uzgajivači lala delili besplatne bukete u Amsterdamu

Uzgajivači lala danas u Amsterdamu dele besplatne bukete ovog cveća na Nacionalni dan lala.

Nacionalni dan lala se obično obeležava u improvizovanoj cvetnoj bašti ispred kraljevske palate na centralnom Trgu Dam u Amsterdamu. 

Ali zbog mera vezanih za pandemiju, zbog kojih su i dalje ograničena velika javna okupljanja, organizatori su se ove godine okrenuli amsterdamskim kanalima duž kojih su delili svoje cveće.
Ovaj događaj se organizuje svake godine treće subote u januaru da označi početak sezone lala. 
 
Lale su veliki izvozni proizvod holandskih farmera.
 
"Ovo je mračno i neizvesno vreme za mnoge ljude. Tako da ćemo im mi pružiti malo radosti. Nadamo se da ćemo stvoriti mnoga srećna lica deleći bukete lala", rekao je Arjan Smit, predsednik udruženja koje okuplja stotine holandskih uzgajivača lala,"Tulip Promotion Netherlands". 
  • ZoxDetoš

    15.01.2022 18:40
    XXX
    Amsterdam sjajno. Kako bih volio...
  • Xx

    15.01.2022 18:04
    x
    Baš lepo, uživajte!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.