Lažnim ubicama s dark veba uplatio hiljade evra za ubistvo

Nemačke vlasti optužile su mladića (28) koji je preko interneta pokušao da unajmi plaćenog ubicu da ubije partnera žene u koju je zaljubljen.
Lažnim ubicama s dark veba uplatio hiljade evra za ubistvo
Foto: Pixabay
Osumnjičeni je navodno platio hiljade evra kako bi pokušao da unajmi ubicu s lažne stranice na dark vebu. Ubicu je pokušao da unajmi u više navrata.
Mladić je uhapšen u aprilu, a berlinski tužioci su sada saopštili da su ga optužili za pokušaj podsticanja na ubistvo.
Nemac se registrovao na stranici na dark vebu kako bi naručio ubistvo. Naveo je detalje, poput adrese i fotografije mete.
 
Prema tužiocima, osumnjičeni je rekao da bi ubistvo trebalo da izgleda kao nesrećan slučaj, poput saobraćajne nesreće ili pljačke. Ponudio je 9.000 evra, ali u bitkoinu. Ispričao je da mu je potom rečeno da plati više novca za drugog ubicu jer je prvi uhapšen. Mladić je pristao i ukupno uplatio 24.000 evra u bitkoinu.
 
Ubistva se nisu dogodila jer je stranica za unajmljivanje plaćenog ubice lažna. Zato se mladić žalio i pokušao da unajmi trećeg plaćenog ubicu. Tada je tek saznao da je reč o lažnoj stranici, kao i da mu novac neće biti vraćen.
 
Administrator veb stranice čak je rekao osumnjičenom da se može predstavljati kao plaćeni ubica i prevariti druge potencijalne "klijente", rekli su tužioci.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".