Ko vozi sporije od 120 km/h u delu auto-puta u Abu Dabiju - biće kažnjen

Vozači u Abu Dabiju biće kažnjeni s 400 dirhama (100 evra) ako ne voze minimalnom brzinom od 120 km/h na deonicama važnog auto-puta.
Ko vozi sporije od 120 km/h u delu auto-puta u Abu Dabiju - biće kažnjen
Foto: Pixabay
Novo minimalno ograničenje brzine duž deonice od 62 kilometra puta "Šeik Mohamed bin Rašid" je stupilo na snagu u aprilu, s kaznama koje se naplaćuju ​​vozačima koji krše zakon od 1. maja.
U izveštaju "The Nationala" se navodi da je novo ograničenje minimalne brzine osmišljeno da bi podstaklo vozila koja se sporije kreću da se drže dve desne trake.
Ograničenje minimalne brzine od 120 km/h se primenjuje na dve leve trake puta sa četiri trake koji povezuje Emirate Abu Dabi i Dubaji. Najveća dozvoljena brzina u sve četiri trake je 140 km/h.
 
Teška vozila, međutim, moraju da ostanu u krajnjoj desnoj traci i smeju da se kreću maksimalno 80 km/h.
 
"Uvođenje minimalne brzine ima za cilj povećanje bezbednosti na putu. To će podsticati spora vozila da koriste odgovarajuće trake", rekao je glavni direktor policije Abu Dabija, general Al Muhairi.
  • Žika

    03.05.2023 08:49
    To je auto-put
    Za razliku od naših okrpljenih polovnjaka sa jednom trakom, auto-put ima 4 trake, teškaši u krajnje desnoj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin