Katolička crkva u Francuskoj izgubila mnogo vernika, pa pretvorena u stanove

Katolička crkva na istoku Francuske koja je prodata pošto je izgubila mnogo vernika, pretvorena je u deset stambenih jedinica.
Katolička crkva u Francuskoj izgubila mnogo vernika, pa pretvorena u stanove
Foto: Pixabay
"U crkvi je godišnje bilo samo nekoliko službi, i to za sahrane", rekao je za Frans pres jedan od vernika i dodao da je zadovoljan što je hram pretvoren u stanove "čime će nastaviti da živi".
Rimokatolička crkva Svete Tereze u Betonkuru na istoku zemlje pretvorena je u pet stambenih jedinici na spratu gde su napravljeni i balkoni. U prizemlju ima četiri stana, a jedan je u maloj crkvi pored ove.
Zvonik je pretvoren u veliku ostavu gde se nalazi razna tehnička oprema.
 
Crkva je podignuta 1953. u radničkoj četvrti u blizini fabrike Pežo (sada Stelantis) u vreme velikog priliva radne snage, uglavnom rimokatolika.
  • Kole

    17.06.2023 20:25
    @iguman
    VECU glupost nisam procitao odavno. SIROMASNE zemlje GAjE religiju pa sta je Japan, Singapur, Tajland, USA koja ima na novcanici napisano In God we trust, Izrael itd... Kanda ovaj gospodin misli da je Pravoslavlje i Hriscanstvo jedina religija na svetu. TACNO da su pravoslavne zemlje siromasne ali to iskljucivo zato sto gotovo ni jedna od njih nije kolonizovala druge i preobrazavala stanovnistvo u svoju veru.
  • iguman

    17.06.2023 13:54
    Samo siromašne države uspešno " gaje" religiju, jer čovek nemajuci drugi način prezvljavanja, pribegava veri, kao da će mu ona nešto pomoći. Siromasni Idu u crkve i bogomolje nebili nekako prevazišli siromaštvo neznajuci da korist ima samo religija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin