Italija dozvolila smanjenje ograničenja brzine na auto-putevima kada je vazduh vrlo zagađen

Italija će dozvoliti svojim regionima da smanje ograničenja brzine na auto-putevima i magistralama koje prolaze kroz urbana područja ili pored njih, u slučaju da je vazduh veoma zagađen.
Italija dozvolila smanjenje ograničenja brzine na auto-putevima kada je vazduh vrlo zagađen
Foto: Pixabay
Novi zakon, koji je deo uredbe, kaže da se ograničenja brzine može privremeno ili trajno smanjiti u slučaju da postoji potreba da se ograniče emisije iz vozila u saobraćaju u odnosu na nivoe zagađujućih materija u vazduhu.
Trenutno ograničenje brzine na italijanskim auto-putevima je 130 kilometara na sat, a na magistralnim putevima je 110 kilometara na sat.
Ministar saobraćaja Mateo Salvini je u maju izjavio da razmišlja o podizanju ograničenja na auto-putu na 150 kilometara na sat.
 
Uredba ima za cilj da smanji broj postupaka koje Evropska unija pokreće protiv Italije. Komisija EU često je preduzimala pravne mere protiv Rima zbog kršenja ekoloških pravila evropskog bloka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin