Irska planira da ubije 200.000 goveda u borbi protiv klimatskih promena

Irska razmišlja o ubijanju oko 200.000 goveda u sledeće tri godine u pokušaju da postigne svoje klimatske ciljeve u borbi protiv globalnog zagrevanja.
Irska planira da ubije 200.000 goveda u borbi protiv klimatskih promena
Foto: Pixabay
To se navodi u internom izveštaju irskog Ministarstva poljoprivrede.
Planirani su razgovori između proizvođača mleka i predstavnika vlade, rekao je Pat Mekormak, predsednik Irskog udruženja dobavljača mleka.
"Irska vlada mora da pokaće predanost i predstavi budžet za finansiranje ovoga. Osim toga, takav bi program mogao biti samo dobrovoljan", kazao je Mekormak.
 
Vlada će poljoprivrednicima ponuditi dobrovoljne, finansijski atraktivne opcije, rekla je portparolka ministarstva. 
 
Irska agencija za zaštitu životne sredine nedavno je objavila da će zemlja verovatno u velikoj meri promašiti svoje klimatske ciljeve.
 
Jedan od tih ciljeva navodi da bi emisije samo iz poljoprivrednog sektora trebalo da padnu između četiri i 20 odsto do 2030. godine. Irska ima za cilj da smanji emisije za 30 odsto u poređenju s nivoima iz 2005. godine.
  • Zika zivac

    26.06.2023 09:10
    Vidi sad
    Koliko smo ispred iraca, nas stocni fond je davno unisten mitaj problem ne mamo poslacemo nase strucnjake da vam pomognu, kakva 2030, koliko za 30 dana ima srezu 300000.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin